En Sıcak Konular

Şırnak'ta operasyon: 35 ölü

29 Aralık 2011 08:51 tsi
Şırnak'ta operasyon: 35 ölü F-16 savaş uçaklarının kaçakçılık yapan köylüleri vurduğu iddia edildi. Valiikten yapılan açıklamada 35 kişinin öldüğü bildirildi...

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünde, kaçakçılık yapan şahıslara karakoldan ve F-16 savaş uçaklarından ateş açıldığı öne sürüldü.


İddialara göre, Kuzey Irak sınırında terörist oldukları sanılan büyük bir grubun Türkiye’ye giriş yaptığını tespit eden güvenlik güçleri taciz ateşi açtı. Ardından da F-16 savaş uçakları bölgeyi bombaladı.

Söz konusu grubun, kaçakçılık yapan köylüler olduğu ve katırlarla Türkiye’ye kaçak mazot getirdikleri belirtiliyor. Şırnak Devlet Hastanesi’ne getirilen 3 cenaze, buradan da Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Ağır yaralanan M. Ali Tosun ve Serhat Ürek adlı iki lişinin de hastanede tedavi altına alındığı ifade edildi.

VALİ ÖZKAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın nasıl olduğu konusunda kesin bir bilginin olmadığını belirterek, "Konuyla ilgili valilikte kriz merkezi oluşturuldu. Olay yerine savcı ve kolluk birimleri gönderildi. Olay tüm detayıyla araştırılıyor'' dedi.

KRİZ MERKEZİ: 35 ÖLÜ, 1 YARALI

Şırnak Valiliği, sınırdaki olayda 35 kişinin öldüğünü, 1 kişinin yaralandığını belirtti.

Şırnak Valiliği Kriz Merkezi'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, ''Irak'ın ilimiz Uludere ilçesine yakın sınırında 28.12.2011 Çarşamba günü gerçekleştirilen hava harekatı sonucunda 35 kişi hayatını kaybetmiş, 1 kişi yaralanmıştır. Konu ile ilgili gerekli adli ve idari tahkikat başlatılmıştır.''  denildi.

ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Şırnak'ın Uludere ilçesi Ortasu köyü kırsalında Irak sınırına yakın bir yerde dün gece düzenlenen hava operasyonunda öldüğü ileri sürülen 35 kişinin isimleri belirlendi.Uludere ilçesi Ortasu köyü kırsalında dün gece düzenlenen hava operasyonunda hayatını kaybeden 35 kişinin isimleri şöyle:

Seyit Enç, Özcan Uysal (15), Mehmet Encü, Nevzat Encü, Hamza Encü, Şervan Encü, Cemal Encü (15), Osman Encü, Şivan Encü, Bilal Encü, Mehmet Ali Tosun, Nadir Alma, Mahsun Encü, Salih Encü, Hakiki Encü, Yüksel Ürek, Salik Ürek, Serhat Encü, Adem And, Savaş Encü, Selahattin Encü, Bedran Encü, Hüseyin Encü, Aslan Encü, Cevat Encü, Erkan Encü, Selman Encü, Orhan Encü, Fadıl Encü, Vedat Encü, Cihan Encü, Fikret Encü, Hüseyin Encü, Erkan Encü, Zeydin Encü, Çetin Encü.

Adli Tıp Kurumu'na götürülmek istenen cenazelerin aileler izin vermediği için bekletildiği öğrenildi.

Vurulanların yakınları Ortasu köyüne akın etti

Irak sınırındaki hava operasyonunda ölenlerin yakınları, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyüne akın etti. Kaçakçı oldukları öne sürülen kişilerden bazılarının cenazeleri halen köyde bulunuyor. Köye, çevre il ve ilçelerden çok sayıda ambulans ve araç geldi. (AA-CİHAN)



Bu haber 1,569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,099 µs