En Sıcak Konular

Kara Kuvvetleri sözleşmeli subay alacak

17 Haziran 2007 16:58 tsi
Kara Kuvvetleri Komutanlığı, sözleşmeli subay statüsünde personel alacak

Başvurular, yarından itibaren 15 Temmuz 2007 tarihine kadar Kara Kuvvetleri Personel Temin Merkezi Komutanlığı 06620 Cebeci/Ankara adresine yapılacak.

Sözleşmeli subaylığa; askerlik hizmetini yapmakta olan yedek subay öğrenciler, yedek subaylar, kısa dönem erbaş/erler, askerlik hizmetini yapmamış olan (tabip, diş tabibi branşında erkek/bayan) erkek adaylar, askerlik hizmetinden terhis olmuş yedek subay ve kısa dönem erbaş/erler başvurabilecek.

Yazılı sınav; 2 Eylül 2007 tarihinde Ankara, İstanbul, İzmir, Malatya, Erzurum ve Girne'de (KKTC) yapılacak. Sınav merkezlerinde yeterli müracaat olmaması halinde adayların ikinci sınav merkezi tercihleri dikkate alınacak. Başvuru miktarının fazla olması halinde ise ihtiyaca göre yeni sınav merkezleri açılabilecek.

Yazılı sınavda başarılı olan adayların ön sağlık, fiziki kabiliyet ve yeterlilik testleri, 24 Eylül-4 Ekim 2007 tarihleri arasında Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı'nda (Etimesgut-Ankara), mülakat sınavı ise 22 Ekim-9 Kasım 2007 tarihleri arasında Kara Kuvvetleri Personel Temin Merkezi Komutanlığı'nda gerçekleştirilecek.

Sözleşmeli subay adaylarından seçmeler sonucunda asil olarak tespit edilenler, Şubat 2008'de başlayacak olan Temel Askerlik ve Subaylık Anlayışı Kazandırma Eğitimini tamamlamalarını müteakip 30 Ağustos 2008'de teğmen rütbesiyle sınıf okullarına gönderilecek.

İlan edilen ilk müracaat tarihi olan 18 Haziran 2007 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre lisans düzeyindeki mezunların 28 yaşından gün almamış olması (en fazla 27 yaşında olmak; 18 Haziran 1980 ve daha sonraki yıllarda doğmuş olanlar), lisans düzeyinde öğrenim yaptıktan sonra lisansüstü eğitimi tamamlamış olanların ise 33 yaşından gün almamış olmaları (en fazla 32 yaşında olmak; 18 Haziran 1975 ve daha sonraki yıllarda doğmuş olanlar) gerekiyor.

 



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,630 µs