En Sıcak Konular

Oğluyla iddiaya girdi, üniversiteyi birincilikle bitirdi

17 Haziran 2007 15:25 tsi
Mersin Üniversitesi mezuniyet töreni, ilginç bir iddianın sonucuna tanık oldu. Oğlu ile girdiği iddia sonucunda kendini ikinci kez üniversite amfisinde bulan Coşkun Yüksel (47), Teknik Eğitim Fakültesi'ni üç yılda fakülte birincisi olarak bitirdi.

2003 yılında ÖSS'ye giren oğlu Cemil'i istediği yeri tutturamadığı için okula göndermeyen baba Coşkun Yüksel, oğluna, "Birkaç doğru daha yapsaydın istediğin yeri kazanırdın." demesi üzerine ummadığı bir cevap alır. "O kadar kolaysa gel sen yap." Okumaya böylece karar veren Yüksel'in şimdiki hedefi akademik kariyer yaparak üniversitede öğretim görevlisi olmak. Yüksel, gençlere önemli bir tavsiyede bulunuyor: "İnanırsanız yapabilirsiniz. Öğrenmenin yaşı ve sınırı yok."

Oğlu Cemil Yüksel'le birlikte ders çalışarak 2004 yılında girdiği üniversite sınavında Mersin Üniversitesi Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi'ni kazanan Coşkun Yüksel'in sıra dışı bir hikâyesi var. 2003 yılında ÖSS'ye giren Cemil'i istediği yeri tutturamadığı için okula göndermeyen Coşkun Yüksel, "Birkaç doğru daha yapsaydın istediğin yeri kazanırdın." der. Bunun üzerine Cemil, "O kadar kolaysa gel sen yap." şeklinde sert bir tepki verir. 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan Coşkun Yüksel yeniden oğlu ile birlikte üniversite sınavlarına hazırlanmaya başlar. Ardından da 2004 yılında oğlu Cemil ile birlikte sınava giren Coşkun Yüksel, Mersin Üniversitesi Tarsus Teknik Eğitim Fakültesini oğlu da tıp fakültesini kazanır. Okuluna başlayan Yüksel, 4 yıllık fakülteyi üstten ders alarak 3 yılda yüksek onur belgesi ile bu yıl bitirmeyi başarır. Aynı zamanda ticaretle uğraştığı için okul yıllarının zorlu geçtiğini anlatan Yüksel, "Oğluma kendimi kanıtlamak için bunu yaptım. Fakat oğluma ders çalış demeye gerek kalmadı. Aldığım yüksek onur belgesini önüne koyunca konuşmaya bile gerek kalmıyor." dedi. Yüksel'in yeni hedefi Mersin Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olmak. Yüksel, "Cemil'in mezun olmasına 3 yıl var. Onun mezun olduğu yıl, öğretim görevlisi olmayı hedefliyorum." şeklinde konuşuyor.

İnanıyorsanız başarırsınız

Coşkun Yüksel, sınıf arkadaşlarının kendisinin bu yaşta okumasını örnek aldıklarını söylüyor. Yüksel, "Gençlerle beraber olmak insanı gençleştiriyor. Onlarla aynı havayı soluduğunuz zaman çocuklarınıza haksızlık yapmıyorsunuz. Benden etkilenen sınıfımda bulunan 5 öğrenci iki ana bilim dalını okudu. İnanırsanız yapabilirsiniz. Öğrenmenin yaşı ve sınırı yok." diyor.

 

zaman



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,210 µs