En Sıcak Konular

DP ve Anavatan dışarıdan müdahale edildiği için birleşemedi

17 Haziran 2007 14:23 tsi
DP ve Anavatan dışarıdan müdahale edildiği için birleşemedi  
Mehmet Ağar'ın ısrarıyla medya dünyasından siyasete atılan Demokrat Partili Suna Vidinli,Türkiye'de tehlikeli bir iktidar mücadelesi yaşandığını belirtti ve DP ve Anavatan Partisi'nin dışarıdan müdahale edildiği için birleşemediğini söyledi.

Çiçeği burnunda Demokrat Partili (DP) Suna Vidinli 30 yaşında. 22 Temmuz seçimlerinin en genç 1. sıra adayı. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın ısrarıyla siyasete giren Vidinli, Türkiye'de rejim tehdidi olduğuna inanmıyor. 
  
Türkiye'nin en genç 1. sıra adayı (DP) Suna Vidinli, medya dünyasından siyasete atıldı. Doğan ve Ciner gruplarında dış ilişkiler direktörlüğü yaptı. CNN Türk'te program sundu.
 
Tehlikeli bir iktidar mücadelesi yaşandığı görüşünde. Bu doğrultuda kadınların başörtülü-açık, gençlerin laik-dinci gibi kamplara itildiğini savunuyor. Vidinli'ye göre en büyük tehlike bu ayrışma. Vidinli, DP ile Anavatan'ın birleşememesi hususunda da ilginç bir iddiada bulunuyor: "Dışarıdan müdahale oldu. İki genel başkanın inisiyatifi dışında cereyan eden olaylar olduğuna inanıyorum." Vidinli, üçüncü bir partinin Meclis'e girmemesi adına bir oyun oynandığını ileri sürüyor. DP'nin bulunduğu bir Meclis'te siyasetin çok uçlara çekilemeyeceğini belirtiyor.

Memleketi Samsun'da seçim çalışmalarına başlayan Vidinli'yi kamuoyu Fransız Parlamenter François Rochebloine'a televizyon ekranlarından verdiği cevapla tanıdı. 2001 yılındaki Ateş Hattı programına telefonla bağlanan Vidinli, Rochebloine'ı sözde Ermeni soykırımı konusunda susturmuştu. 24 yaşındaki Vidinli, ertesi gün gazetelerin birinci sayfasına yerleşti. Üsküdar Amerikan Koleji mezunu olan Vidinli, Georgetown Üniversitesi'nde siyasal bilimler ve İslami bilgiler eğitimi aldı. Harvard Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler ve Ortadoğu üzerine master yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönen Vidinli, medyada üst düzey görevler aldı. Önce Doğan Grubu'nda, ardından Ciner Grubu'nda dış ilişkiler direktörü olarak çalıştı. Referans Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can'la birlikte CNN Türk'te program yaptı.

Şimdi ise TBMM'nin kapısını zorluyor. AK Parti dahil birçok partiden teklif almasına rağmen neden DP'yi tercih ettiğini şu sözlerle açıklıyor: "Ben bir ezberi bozmak istedim. Türkiye'de sanki laik, demokratik rejimin bekçiliği CHP'deymiş, inançlı muhafazakâr kesimin temsilinin tekeli AKP'deymiş gibi gösteriliyor. Bu çok tehlikeli bir oyun. Üçüncü bir yola ihtiyaç var." Vidinli, "DP'nin aydın, inançlı ve demokrat bir çehresi olmak istiyorum, vitrini değil." diyor. Kendini, 'Modern-muhafazakâr' olarak tanımlıyor. "Ruhumla Müslüman, kanımla Türk'üm." ifadesini kullanıyor. Vidinli, Samsun'dan kendi isteğiyle aday olduğunu söylüyor. Ailesinin büyük bölümünün bu şehirde yaşadığını ifade ederek, "Geçtiğimiz dönemlerde Samsunlu vekiller verdikleri sözlerini tutmadı. Bu sebeple siyasi kariyerime buradan başlamamın anlamlı olacağını düşündüm." şeklinde konuşuyor.
 
zaman



Bu haber 293 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,216 µs