En Sıcak Konular

Japon ve Güney Koreliler Malatya ve çevresini gezecek

27 Aralık 2011 17:57 tsi
Malatya Valisi Ulvi Saran, Japonya ve Güney Kore'den gelen turizm yazarları, seyahat acenteleri, seyahat operatörleri, medya mensupları, televizyon yapımcıları ve iş adamlarından oluşan bir heyete Malatya ve çevresindeki tarihi turistik yerleri gezdirece

AA Sivas Bölge Müdürü İsa Sansar, Malatya Valisi Ulvi Saran'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Saran, AA'nın Türk basın yayın hayatına yön veren, medyanın öncü bir kuruluşu olduğunu belirterek, ''AA faaliyete başladığı günden bugüne gerçekten yayıncılık anlayışıyla ve haber kanallarını beslemesi ile Türkiye'de önemli bir yer tutuyor'' dedi.

AA Malatya Büro Müdürlüğü personeli ile değişik vesilelerle çalışmaları olduğuna değinen Saran, ''Önemli olan doğru ve güvenilir haberi zamanında muhatabına ulaştırmaktır'' diye konuştu.

AA'nın bu konuda çok uzun süredir edindiği tecrübeyi ortaya koyduğunu ve tüm basın kuruluşlarına örnek olduğunu aktaran Saran, ''Bir yerde habercilik açısından değer taşıyan önemli niteliğe sahip olaylar, gelişmeler meydana gelebilir. Bunlar olumlu da olumsuz da olabilir. Ama bizim amacımız Malatya'da her geçen gün daha olumlu haberlerin Türk kamuoyuna, basın ve yayın kuruluşlarına iletilmesini sağlamaktır. Bu manada arkadaşlarımız özenli bir şekilde çalışıyorlar'' ifadesini kullandı.

Japonya'dan ve Güney Kore'den turizm yazarları, seyahat acenteleri, seyahat operatörleri, medya mensupları, televizyon yapımcıları ve iş adamlarından oluşan bir heyeti Malatya'ya davet ettiklerini belirten Saran, şöyle konuştu:

''Bu heyet Malatya'da bir haftaya yakın bir süre kalacak, onları misafir edeceğiz. Kemaliye'yi, Divriği'yi, Malatya'daki tarihi yerleri; Aslantepe, Levent Vadisi, Girmana Vadisi tüm bunları göstereceğiz. Nemrut Dağı'na çıkaracağız ve diyeceğiz ki, 'Kapadokya'ya geldiğiniz takdirde oradan Nemrut Dağı'na geçiş için buradan ulaşabileceğiniz uygun bir güzergah, burada 3-5 gün kalınabilecek mekanlar var. Buradaki Selçuklu eserlerini, tarihi yerleri, doğal alanları görebileceksiniz.''

''Japon ve Koreli turistler, denize gitmiyorlar; tarihi, doğal yerlere gidiyorlar'' diyen Saran, Güney Kore'de en çok ziyaret edilmek istenen ülkeler sıralamasında Türkiye'nin 7'nci fakat en çok ziyaret edilen ülkeler arasında ise 26'ncı sırada olduğunu vurguladı.

Güney Korelilerin Türkiye'ye gelebilmesini sağlamak istediklerini dile getiren Vali Saran, ''Güney Kore ile Kore Savaşı'ndan kalan bir bağımız var. Japon ve Koreli heyeti baharda konuk edeceğiz. Uçak biletlerini Türk Hava Yolları, konaklamalarını biz karşılayacağız'' diye konuştu.

İsa Sansar da Vali Saran'a AA'nın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,698 µs