iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Sarkozy, Altın Post'a kondu!

27 Aralık 2011 17:06 tsi
Sarkozy, Altın Post'a kondu! Fransa-Türkiye ilişkileri bu kadar birbirine girmişken, tesadüfün böylesi! Bakalım yeni Argonot, İstanbul'dan geçip, Kafkasya'ya açılabilecek mi? iyibilgi özel

25 Kasım tarihli bir habere göre Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Bask ayrılıkçı örgütü  ETA ile mücadelede gösterdiği dayanışma ve işbirliği için İspanyol Hükümeti tarafından "Altın Post Tarikatı" nişanına layık görülmüş.

Söz konusu nişanın siyasi değeri dışında, bir de ezoterik anlamı vardır. İyibilgi'yi takip edenler hatırlayacaktır, söz konusu tarikatın adı en son CERN üzerinden anılmıştı.

1430'da kurulmuş olan ve şu anki üstadı İspanyol Kralı olan Altın Post Tarikatı'nı okült ve ezoterik konularda uzmanlığıyla tanınan Aytunç Altındal'a sorduk.Altındal'ın açıklamaları şöyle:

"Daha geçtiğimiz günlerde tarikatın bir üyesi olan İspanyol faşisti General Franko'nun torunu, bir Bask ile evlendi. Franko zamanından beri siyasi olarak son derece tutucu, aşırı milliyetçi, diktatöryel eğilimleri olan kişiler bu tarikatta toplandılar."

Peki ezoterik açıdan bir anlamı var mı?

"Tabi. Yunan mitolojisinde, ölümsüzlüğün peşinde olan Jason ve Argonotlar, İstanbul Boğazı'ndan geçerek Kafkasya'ya çıkmak ve orada bulunduğuna inandıkları Altın Post'u elde etmek isterler. Bu bağlamda tarikat, "ölümsüzlüğün peşindeki" Argonot Şövalyeleri olarak görülebilir."

Son zamanlarda Türkiye'ye karşı tutumu yüzünden gündemin baş sıralarında olan Sarkozy ile ilgili bu haberin siyasi ve ezoterik önemi, asla gözardı edilmemeli. Bir tarafta Avrupa ekonomisi çökerse, savaş çıkabilir uyarıları. Öteki tarafta diktatörleri bir araya getiren bir tarikat.

Parçalar yerine oturuyor.

www.iyibilgi.com  özel



Bu haber 3,457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,790 µs