En Sıcak Konular

Kaplan'dan 'gelin bizi kapatın' çağrısı

27 Aralık 2011 17:11 tsi
BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in partisine yönelik sözlerine tepki göstererek, ''Yargıtay Başsavcısına ihbar ediyorum; Gelin bizi kapatmak için gereğini yapın'' dedi.

TBMM'de basın düzenleyen Kaplan, BDP grubunun 3 aylık faaliyetlerini basın mensuplarına dağıttı.

Kaplan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın açıkladığı demokratik açılım paketi için ''yol temizliği'' tanımlamasını yaparak, yeni anayasa sürecindeki tekliflerinin dikkate alındığını söyledi.

Düşünce özgürlüğü konusunda bugüne kadar verdikleri kanun tekliflerini sıralayan Kaplan, ''Yani Beşir Atalay'ın torbasında ne varsa, bizim verdiğimiz teklifler onun on katı. Atalay'ın bize teşekkür borcu var, hükümeti adına. Çünkü verdiğimiz kanun tekliflerinden geç de olsa yararlanma niyeti gösterdikleri için'' dedi.

Hükümetin ''kötü polisi'' olarak nitelediği Şahin'in, partisinin faaliyetlerini ''KCK faaliyeti'' olarak değerlendirdiğini iddia eden Kaplan, şu görüşleri savundu:

''Kendimizi ihbar ediyorum. Grubumuzun başkanvekili olarak ihbar ediyorum; Yargıtay Başsavcısına da buradan partimin faaliyetlerinin tümünü, Meclis tutanaklarında ve internet sitesinde de var, ihbar ediyorum. Biz bu çalışmaları yaptık. Gelin bizim kapatılmamız için gereğini yapın. Eğer İçişleri Bakanının emrindeyseniz. Değilseniz, lütfen şu İçişleri Bakanına da bir cevap verin. Yürütme yargıya bu kadar müdahale etme hakkına sahip değilse, anayasayı ihlal ediyorsa, hak ettiği cevabı da 'yargı bağımsızdır' demeyi de Anayasa Mahkemesinden, HSYK'dan, Yargıtay'dan ve Yargıtay Başsavcısından bekliyoruz.''

Kaplan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ''iyi polis'' rolünü üstlendiğini ileri sürerek, ''Sayın Bülent Arınç'ın bütçe görüşmelerindeki Kürt sorunu ile ilgili konuşması kişisel, duygusal konuşması mıdır? Yoksa hükümeti bağlayan bir konuşma mıdır?'' diye sordu.

-Milletvekili emekli aylıklarına yapılan zam-

Kaplan, gazetecilerin milletvekillerinin emekli aylığına yapılan zamla ilgili sorularını da yanıtladı. Milletvekillerinin emekli maaşlarında bazı teknik eşitsizlikler bulunduğunu ifade eden Kaplan, şunları söyledi:

''AKP, MHP, CHP bir araya geldiler ve bu konuda bizden önce toplantılar yaptılar. Anlaştılar. Bize geldiler. Bizde sorulduğu zaman teknik olarak ilk getirilen tüm tasarılara baktık. Evet sigortalı olan, BAĞ-KUR'dan gelen emekli olamıyordu. Eşitsizlik vardı. Bunun giderilmesi gerektiği konusunda, bizim önceden eşitlik konusunda görüşlerimiz vardı. Bu konuda anlaşmış olan 3 partinin bizi ikna eden teknik düzenlemeleri karşısında imza veren bir partiyiz.''

Kaplan, milletvekillerine ve partilere, ''Şu maaşlarınız kadar gösterdiğiniz dik duruşu gelin asgari ücretliler, memur emeklileri ve çalışanlar için yapalım. Bunları bir pakete alalım ve birlikte köklü bir çözüm getirelim. Var mısınız?'' diye seslendi.

-''Yasaya evet oyu kullanmadık''-

Kaplan, basın emekçilerinin de özlük işlerinin düzeltilmesi ve adaletli hale getirilmesi gerektiğini belirterek, ''Sendikal hak ve özgürlüklerinize koydukları kotayı kaldırsınlar. Sizlere yapılan haksızlık da aynı haksızlıklar çerçevesindedir. Medya patronlarına da buradan çağrıda bulunuyorum'' dedi.

Kamuoyuna düzenleme ile ilgili yanlış bilgiler aktarıldığını iddia eden Kaplan, sözlerini şöyle tamamladı:

''(2 yılda emekli oluyorlar) Yanlış. Arkadaş, 25 çalışma yılı süresinin dolması lazım. (Yüzde 100 artıyor) Yanlış. Burada asıl olan 4 önerge gelmiş. Bir parti, bir önerge ile ilgili diyor, 'biz imza vermedik'. Zaten diğer 3'ünü verdikten sonra fark kalmıyor geride. Demek istediğim bu. Biz verdiğimiz imzanın arkasındayız. Öyle şey gibi... Bu konuda kararsız, çelişkili tutum içine girmenin gereği yok. Biz bunu yaparken aynı gün o çıkan yasaya da ret oyu verdik. Çünkü emekçilerin sağlığa katılma paylarına en çok muhalefet eden parti bizdik. O günkü görüşmeleri açın, tutanakları açın, muhalefet eden tek parti biziz.''


AA

Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,651 µs