iyibilgi" /> iyibilgi"/>

En Sıcak Konular

İsrail'in kararını kim durdurdu?

27 Aralık 2011 11:03 tsi
İsrail'in kararını kim durdurdu? Ermeni iddialarının Fransa’dan destek bulması üzerine benzer bir oturum İsrail meclisinde yapıldı. Bizim gazeteler, 'İsrail'de oyuna katıldı' diye manşete çıktı.. İsrail her oyuna katılabilir.. Ama buna zor... iyibilgi

Uluslararası ilişkilerde kadim bir sorudur bu ve Fransa’nın Ermeni-sözde-soykırımı konusundaki kararına İsrail’in kendi meclisinde katılması bu tartışmaya toslar.

Elbette, İsrail-Türkiye ilişkilerinin durumu malum. Fakat soykırım meselesi apayrı bir konu ve kendi içinde özel dengelere sahip. Yani sadece şu an İsraille aramızın bozuk olmasına bakarak ve yine İsrail’in bu tür diplomatik ayak oyunlarına meraklı olduğunu söyleyerek “soykırımı” tanıyacağını iddia etmek zor.

Evet İsrail bu türden oyunlara hep katıldı ve katılır ve kimse şaşırmaz ama soykırımı paylaşır mı, işte o bambaşka bir konu.

Fakat şunlar doğru; Knesset Eğitim ve Kültür Komitesi, 'soykırım' iddialarının tanınmasını öngören teklifi görüştü, acil olarak gündeme aldı, Fransa’nın yaptıklarına bir zamanlama katkısı sunarak, kendi meclisinin ufak bir odasında Türkiye’nin gözüne Ermeni kartını soktu. Bunu TV’den de özellikle yayınladı. “Daha da sıkıştırırsanız, hiç belli olmaz” dedi.

Peki sonuç? Sıfır! Konuşan siyasiler Ermeni-sözde-soykırımının tanınması ve anma günü kutlanması noktasında uzun uzun konuştular ama karar çıkmadı.

Kim engelledi?.. Daha doğrusu zaten çıkmayacaktı da, itiraz ve “hayır” İsrail’in hangi resmi kurumundan geldi?

Cehennem’de yanacak olsa Türkler ile biraraya gelmeyecek Avigdor Lieberman’ın başında bulunduğu Dışişleri Bakanlığı’ndan...

Dahası da var. İsrail dışişleri temsilcisi tartışma yapılan oturuma girdi ve “Türkiye ile ilişkilerimiz şu an kırılgan ve hassas ve çizgiyi geçemeyebiliriz. Böyle bir kararın çok ciddi stratejik sonuçları olabilir" dedi.

Temsilci bunları söylerken, komisyonda tanıdık bir sima da oturuyordu: İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon. Hani şu “alçak koltuk” marangozu olan Ayalon. Onun da sesi çıkmadı.

Hasılı, İsrail’e kendine göre bir soykırım kartı çıkarıp masaya koydu. Sonra yine kendisi o kartı alıp cebine koydu. Peki biz kartı gördük mü? Gördük.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,193 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,952 µs