En Sıcak Konular

''Türkiye'nin enerjiye olan bağımlılığı her geçen gün artıyor''

27 Aralık 2011 10:41 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dünyanın artan nüfusu ile birlikte, enerjiye olan bağımlılığının artacağını söyleyerek, Türkiye'nin de enerjiye olan talebinin her geçen gün arttığını kaydetti.

4. Büyükelçiler Konferansı'nın bugünkü oturumuna katılan Bakan Taner Yıldız, dünyanın dört bir yanında Türkiye'yi çok iyi temsil eden büyükelçilerle bir araya gelmesinin kendisini çok memnun ettiğini söyledi. Bu konferansta, birçok konuyu görüşme ve tartışma fırsatı bulduğunu dile getiren Yıldız, geçen yıl yapılan toplantıdan bu yana enerji alanında ciddi değişimlerin yaşandığını belirtti. Yıldız, geçen yılki toplantıda, Arap Baharı'nın başlamadığını, Fransa ile bir takım olumsuzlukların yaşanmadığını, Fukuşima'da patlamanın olmadığını dile getirdi. Bu iki toplantı arasındaki farkı anlatmanın bile enerji alanında yaşanan gelişmeleri ne kadar değişken olduğunu saptamak açısından önemli olduğunu anlatan Bakan Yıldız, "Çin, Hindistan, Rusya gibi ülkelerin nüfusla beraber çok değiştirdi. Artan nüfus, refah seviyesinin artmasında çok önemli rol oynamadı. 1.4 miyar insan, insan haklarından yararlanmaktan bile mahrum. Nüfus arttıkça enerjiye olan talebi arttırıyor." ifadelerini kullandı.

"ENERJİDE YUMUŞAK KARNIMIZ VAR"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da enerji konusunda Türkiye'nin 'yumuşak karnı' olduğunu belirterek, bunun görmeden gelinemeyeceğini ifade etti. Soğuk savaştan sonra 'Türk dış politikasının açığını kapatmak için bu coğrafyayı nasıl değerlendirebiliriz?' sorusunun sorulduğunu kaydeden Davutoğlu "Başka enerji kaynakları için de teknoloji gerekiyor. Son 9 yılda ciddi mesafeler aldık. Dışişleri ve Enerji bakanlıklarında her konuda çok yakın işbirliği var. En fazla birlikteliğimiz olan bakanlıklar arasında geliyor Enerji Bakanlığı." dedi.

cihan

Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,909 µs