En Sıcak Konular

Baykal ve Sav 256 imza peşinde

26 Aralık 2011 17:42 tsi
Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav, Kılıçdaroğlu’na Tüzük Kurultayı için baskıyı artırıyor. Baykal ve Sav ekipleri seçimsiz kurultay için 256 delegenin imzasını toplamak için çalışıyor.

CHP’DE Parti Meclisi’nde “tüzük kurultayı” taleplerinin reddedilmesi, parti içi muhalefeti yeniden hareketlendirdi. Deniz Baykal ve Önder Sav ikilisi, tüzük kurultayını toplamak için delegelerden imza toplanması talimatı verdi. Seçimsiz kurultay için 256 delege imzasının yeterli olması nedeniyle muhalifler, kurultayın rahatlıkla toplanabileceği hesabı yapıyor. Muhalifler bu süreçte CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu mezhepçilik ve Dersim tartışmalarıyla vurmaya hazırlanıyor.

Kurultay kazanı kaynıyor

CHP’de kurultay kazanı yeniden kaynamaya başladı. Genel seçim sonuçlarındaki başarısızlıktan Kılıçdaroğlu’nu sorumlu tutan Baykal ve Sav, seçimli kurultay için gerekli olan 651 imzaya ulaşamayınca geri adım atmak zorunda kalmıştı. Ancak CHP’nin oy oranlarındaki azalma ve partinin ideolojik yapısındaki kayma iddiası, muhaliflerin yeniden güçbirliği yapmasına zemin hazırladı. Önder Sav’ın Ankara’da üç günlük delege kampının ardından geçen haftaki Parti Meclisi(PM) toplantısında, tüzük kurultayı toplanması için önerge verildi. Ancak muhaliflerin önergesi reddedildi.

İmza toplamaya başladılar

Tüzük kurultayı taleplerinin reddedilmesi üzerine Baykal ve Sav, kurultayını toplamak için delegelerden imza toplanması talimatı verdi. Genel başkan seçimi yapılmayan kurultay için delegelerin beşte birinin imzası yeterli. Bin 280 delegesi bulunan CHP’de, 256 delege imzasının yeterli olması nedeniyle muhalifler, kurultayın rahatlıkla toplanabileceği hesabı yapıyor. Ocak veya Şubat ayında yapılması planlanan olağanüstü kurultayın gündemi ‘tüzük değişikliği’ olacak. Muhalifler, genel merkezin gücünü zayıflatacak bir parti tüzüğü oluşturmayı hedefliyor.

Cemevlerinde üye yazılımı iddiası

Muhalifler Kılıçdaroğlu’nu ağırlıklı olarak Dersim ve mezhepçilik tartışmalarıyla yıpratmaya çalışacak. Muhaliflerin, delegeden imza toplama sürecindeki en önemli söylemi Antalya Milletvekili Osman Kaptan’ın son PM’de ortaya koyduğu iddialar olacak. Kılıçdaroğlu’nu “CHP’yi Alevileştirmekle” suçlayan Kaptan, cemevlerine gidilip partiyle ilgisi olmayanların üye yazıldığını iddia etmişti. CHP örgütlerinin değiştirildiğini TESEV’ci ve Sorosçuların partiye alındığını savunan Kaptan, Kılıçdaroğlu’na, “Ya Dersim kitabını yazın ya genel başkanlık yapın” çıkışını yapmıştı.

MUHALEFET ÇOK SERT

Partinin işgalden kurtulması lazım

PM’de tüzük kongresi taleplerinin reddedilmesini ise Önder Sav’a yakınlığıyla bilinen eski Manisa Milletvekili Şahin Mengü “Sayın genel başkan hani korku imparatorluğunu yıkacaktı, böyle bir korku imparatorluğunu CHP tarihi görmedi. Bugüne kadar demokratik bir tüzükten bahsetti şimdi anti demokratik tüzüğün üstüne oturup katliam yapıyor” şeklinde değerlendirdi. Önder Sav’ın CHP’lilerle yaptığı kampa evsahipliği yapan Gaziantep eski Milletvekili Akif Ekici ise “CHP’nin bu mevcut tüzükle devam etmesi mümkün değil. CHP kapanan yollarda da örgütüyle partiye uygun bir yol bulacaktır” diye konuştu. CHP İstanbul eski Milletvekili Esfender Korkmaz da “CHP’yi yönetenlerin tamamının gitmesi ve partinin işgalden kurtulması lazım. Yoksa CHP marjinalleşecek” uyarısında bulundu.

İNÖNÜ’NÜN TORUNU DA VAR

Gülsün Bilgehan da imzacılar arasında

Tüzük kurultayı toplanması için hazırlanan önergeye imza veren PM üyeleri: Zuhal Samlı - (CHP Kadın Kolları Başkanı) Nur Serter, İnönü’nün torunu, eski Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Bilgehan, Didem Engin, Sema Kendirci, Önay Alpago, İsa Gök, Hüseyin Pazarcı, Sacid Yıldız, Ufuk Ataç, Mesut Değer, Mehmet Ali Özpolat, İrfan Hüseyin Yıldız, Ali Arslan.

STAR GAZETESİ

Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,478 µs