En Sıcak Konular

Operasyon zırhlı evden başladı

17 Haziran 2007 10:06 tsi
Operasyon zırhlı evden başladı Ümraniye'deki bombalı gecekondu davasında Oktay Yıldırım'a tutuklama kararı çıktı. Polis, Muzaffer Tekin ve Mahmut Öztürk'ü de gözaltına aldı. Tekin, "Ümraniye'deki hadise Danıştay'ın rövanşıdır. Rövanşı onlara vermeyeceğiz" demişti.

Cumhuriyet Gazetesi'ne düzenlenen bombalı saldırıda kullanılan taarruz tipi el bombalarıyla aynı seri numaralarını taşıyan 27 bombayla yakalanan emekli astsubay Oktay Yıldırım ve suç ortağı olduğu iddia edilen iki arkadaşı tutuklandı. Polis, Danıştay ve Cumhuriyet saldırılarını azmettirmekle suçlanan emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin ile yakın arkadaşı emekli astsubay Mahmut Öztürk'ü yeniden gözaltına aldı.

AÇIKLAMA DAHA SONRA

Ümraniye'de bir evde elegeçirilen 27 taarruz tipi el bombası ile TNT kalıpları ve fünyelerle birlikte gözaltına alınan emekli astsubay Oktay Yıldırım ile bombaların elegeçirildiği evin sahibi Mehmet Demirtaş ve evde oturan Ali Yiğit, Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorguları tamamlandıktan sonra dün Beşiktaş'taki Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevkedildi. Güvenlik müdürü olarak görev yaptığı ünlü eğlence merkezi Reina'da görev başında gözaltına alınan Özel Harp Dairesi'nden malulen emekli astsubay Oktay Yıldırım ile diğer iki zanlı, adliyeye, hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından sokuldu. Savcı Fikret Seçen tarafından sorgulanan zanlılar, örgüt üyesi olmak ve patlayıcı madde bulundurmak suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emekli astsubay Oktay Yıldırım'ın avukatı Murat İnan, soruşturmada gizlilik kararı olduğunu belirterek, daha sonra açıklama yapacağını söyledi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz yıl Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi'ne düzenlenen saldırıları azmettirdiği iddiasıyla gözaltına alınıp serbest bırakılan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'i, yakın arkadaşı Mahmut Öztürk'le birlikte dün sabaha karşı yeniden gözaltına aldı. Tekin, Kadıköy'de ses geçirmemesi için kurşun levhalarla kaplattığı evinden gözaltına alındı. Çakı bıçağıyla intihara kalkışınca hastaneye kaldırılan Muzaffer Tekin'in saklandığı Beykoz'daki villanın sahibi olan Mahmut Öztürk de Danıştay ve Cumhuriyet saldırıları nedeniyle gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı.

RÖVANŞI VERMEYECEĞİM

Muzaffer Tekin'in, hastanede yattığı dönemde en yakınında olan isimlerden biri olan Oktay Yıldırım'la uzun yıllar birlikte çalıştıkları biliniyor. Yıldırım gözaltına alındığında, Tekin ona destek veren açıklamalarda bulunmuştu. Tekin, olayda bulunan 27 adet el bombası için de "Hurda ve işe yaramaz" şeklinde yorum yapmıştı.

Hakkari ve Elazığ'da şehit düşen Binbaşı Murat Özyalçın ve Uzman Çavuş Cihan Kızıltaş'ın önceki gün Levent Camii'ndeki cenazesine katılan Muzaffer Tekin, basın mensuplarının son olaylarla ilgili sorularına, Kanunen ve hukuken suçsuz olduğum anlaşıldı. Hala benimle ilgili haberler çıkıyor. Bana bu iddiaları atanlar başarılı olmayacak. Danıştay saldırıları, cumhuriyet tarihinin en büyük komplosudur. Ümraniye'deki hadise de bunun rövanşıdır. Rövanşı vermeyeceğiz" demişti.
 



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,858 µs