En Sıcak Konular

'CHP seçkinlerin temsilcisi, halkın değil'

17 Haziran 2007 09:32 tsi
'CHP seçkinlerin temsilcisi, halkın değil'
Başbakan Erdoğan dün Bingöl ve Muş mitinglerinde CHP’ye çattı. Erdoğan, CHP seçkinlerin temsilcisiydi, halkın değil. Bunun hesabını 22 Temmuz’da halkım soracak" dedi. İşte mitinglerden ayrıntılar...

Başbakan Tayyip Erdoğan, "CHP seçkincilerin temsilcisi, halkın değil" dedi. Erdoğan, dünkü Bingöl ve Muş mitinglerine partisinin Cumhurbaşkanı adayı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve yeni transferi ASO Başkanı Zafer Çağlayan ile geldi. Bingöl’de coşkulu bir kalabalığa seslenen Erdoğan, CHP’ye çattı. "Şimdi sandık geliyor, birileri de sandıktan kaçıyor, kaçan kim?" diyen Erdoğan, partililerin, "CHP" diye bağırmaları üzerine, "Bunlar sandığa, halka gidemezler" dedi ve şöyle konuştu:

CHP kaçıyor

Adı cumhuriyet ama cumhurdan uzak. Cumhurdan kaçıyor. Halkla işini halledemediği için bakıyorsunuz ikide bir Anayasa Mahkemesi’ne gidiyor. E kardeşim, gel buraya. Parlamentoya gelmezler, kaçarlar. Hadi gidelim millete, gitmez kaçarlar. Bunlarla bu ülkede hizmet olur mu?

'Halkın temsilcisi değil'

Cumhurbaşkanı adayı olduğumu söylemedim. Buna rağmen kalkıp saygı kurallarının da dışına çıkarak vurup, hakaret ettiler. Ülke gerilmesin diye bunlara katlandım. Biz milletimizin dilini biliyorduk, tanıyorduk, ama onlar tanımıyor bilmiyordu. Çünkü onlar milletimizin diliyle konuşmaya alışmamışlardı. CHP seçkincilerin temsilcisiydi, halkın değil. İşte şimdi bunun hesabını 22 Temmuz’da halkım onlara da soracak.

'Silah işimiz yok'

Bizim için, ’bunlar Doğu, Güneydoğu’ya hiçbir şey yapmadı’ dediler. Elinize dilinize dursun. Bunlar Doğu’nun, Güneydoğu’nun yolunu bilmez, bunlar sadece bu işin lafını yaparlar. Bizim silahla, tekmeyle, tokatla işimiz yok; biz düşünceyle, fikirle, icraatla, plan ve projeyle geliyoruz.

Etnik, bölgesel milliyetçilere yuh

Ülkemizde etnik milliyetçilik, bölgesel milliyetçilik, dinsel milliyetçilik yapanlara katılmıyoruz, onlara yuh olsun diyoruz. Evelallah tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olacağız. Derdimiz bu."

Sezer’e ’yuh’ sesleri

Mitingde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e "yuh" çekilip, "İstifa" sloganları atıldı. Sezer’e yönelik bu tepkiler, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün konuşması sırasında geldi. Erdoğan’dan önce kürsüye çıkan Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimine değindi. "Gönül isterdi ki beş senemizi tamamlayıp, bu senenin sonunda planlandığı gibi seçimleri yapalım" diyen Gül, Sezer’in bu konudaki düzenlemeyi referanduma sunduğunu anımsatınca, kalabalıktan önce "yuh" sesleri, ardından da "Sezer istifa" sloganları yükseldi. Gül de "Yuh demeyin, ama altını çize çize bu olayları takip edin" dedi.

Güç birliği

Başbakan Erdoğan mitingde konuşma yapmadan önce Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’le birlikte halkı selamladı. Erdoğan ve Gül halka birlikte karanfil attılar. Ardından da önce Erdoğan, sonra Gül birer konuşma yaptı. Erdoğan ve Gül daha sonra Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’le Bingöl’deki kültür merkezinin açılışına katıldı.

Bayılan bayılana

Bingöl’de mitingin yapıldığı PTT Kavşağı’nda yaklaşık 10 bin kişi toplanırken, 40 dereceye varan sıcakta Başbakan Erdoğan’ı bekleyenler arasında özellikle çok sayıda kadın baygınlık geçirdi. Baygınlık geçirenler polisler tarafından kucakta ambulanslara taşındı. İzdihamda ön taraftaki güvenlik bariyerlerini tutmak için güvenlik güçleri zor anlar yaşarken, çocuklar büyük korku geçirdi ve ağladı.


haber10



Bu haber 226 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,859 µs