En Sıcak Konular

Eroğlu: Ocak ayındaki zirve hem Kıbrıs hem de BM için son şans

24 Aralık 2011 14:35 tsi
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 22 - 24 Ocak'ta New York Greentree'de yapılacak zirvenin hem Kıbrıs hem de Birleşmiş Milletler (BM) için son şans olacağını söyledi.

Eroğlu, Greentree zirvesinde anlaşmaya giden bir yol bulabileceklerini düşündüğünü kaydederek, "Olur mu olmaz mı göreceğiz." dedi.

Eroğlu, Antalya Kepez Belediyesi heyetini kabulündeki konuşmada, Kıbrıs sorununa da değindi ve değerlendirmeler yaptı. Cumhurbaşkanı Eroğlu, müzakere masasında arkalarında güçlü bir Anavatan olduğunu hissetmenin kendilerine güç verdiğini ifade etti. Derviş Eroğlu, "Müzakerelerle bir yere varmaya çalışıyoruz. Yaşayabilir, kalıcı bir anlaşma yapmaya çalışıyoruz. Sadece bizim arzumuzla bir yere varılamayacağını sık sık söylüyoruz. Karşı tarafın da aynı niyeti sergilemesi gerekir ki bir yere varabilelim." diye konuştu.

22 - 24 Ocak'ta New York'a yakın Greentree'de bir araya geleceklerini aktaran Eroğlu, "Kıbrıs'ta son iki toplantımız kaldı liderler olarak. Mekik diplomasisi düne kadar devam etmiştir. Şimdi araya Christmas (Noel) girdi ve bir müddet görüşmeler buzdolabına giriyor ama Christmas'tan sonra tekrar mekik diplomasisi ve 2 liderler görüşmesi ve bilahare Greentree'de son üçlü zirve gerçekleşecek." sözlerini sarf etti.

"UZLAŞMAYAN TARAFIN RUMLAR OLDUĞUNU TÜM DÜNYA ANLAMIŞTIR"

Ocak ayındaki zirvenin son şans olduğuna vurgu yapan Eroğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bu bizim için son şans diyebileceğimiz bir zirve. BM için de son şans. Çünkü yıllardır iyi niyet misyonuyla yürütülen görüşmelerde anlaşma metni ortaya çıkmamış değildir, çıkmıştır ama hep reddeden Rum tarafı olmuştur. Buna rağmen her zaman avantajlı Rum tarafı görülmüş, Türk tarafı suçlanmış ama son zamanlarda bizim ortaya koyduğumuz iyi niyetle Rumların uzlaşmazlığı ortaya çıkmaya başlamıştır. Bu da güzel bir şey. Çünkü yıllardır dünyayı aldatıyorlar 'Türkler uzlaşmaz' diye... Halbuki gerçek manada uzlaşmazın Rumlar olduğunu dünya çoktan anlamıştır da kabullenmeleri zordur. Bugün artık kabullenilen bir gerçek noktasına gelmiştir.Bu son üçlü zirvede bir çıkış yolu, daha doğrusu anlaşmaya giden bir yol bulabiliriz hâlâ diye düşünüyorum. Olur mu olmaz mı göreceğiz."

Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,343 µs