En Sıcak Konular

Neonazi bağlantısı soruşturulmaya başlandı

24 Aralık 2011 14:21 tsi
Almanya'nın Ludwigshafen şehrinde 2008 yılında 9 Türk vatandaşının ölümüyle sonuçlanan yangın yeniden soruşturuluyor. Geçtiğimiz günlerde bir Neonazinin konuyla ilgili ifadesinin alındığı öğrenildi.



Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Bavyera Şubesi avukatlarından Erdoğan Demirci, Malte R. isimli Neonazinin 'sanık' sıfatıyla ifadesinin alındığı bilgisini verdi. Ludwigshafen yangını mağdurlarından Kamil Kaplan'ın vekaletini aldığını belirten Demirci, "Şimdiye kadar Neonazi ihtimalini göz ardı edip, iki çocuğun ifadesini yok sayan adli mercilerin çok geç kalmadan gerçek tahkikata başlayıp, gerçek katil veya katilleri en yakın zamanda ortaya çıkarmalarınıı bekliyoruz. Yangında dört yakınını kaybetmiş olan Kamil Kaplan'a hukuki destek verecek herhangi bir avukatın tahsis edilmemesi başlı başına bir skandaldır.'' dedi.

Alman makamları, Ludwigshafen yangınında kundaklama iddialarına dair delil bulamamıştı. Fakat aşırı sağcı terör örgütünün, 8 Türk esnafın katledilmesinden sorumlu olduğunun ortaya çıkması, yangınla ilgili kundaklama iddialarını da yeniden gündeme getirdi.

"OLAYIN ÜZERİNE GİTMEYİN" TEHDİDİ

Bu olayın üzerine gitmemeleri yönünde imalı tehditler aldıklarını söyleyen UETD Bavyera Başkanı Fikret Özdemir ise, "Diğer mağdur ailelerin de vekaletlerini bekliyoruz. Aileler, bir takım vaatlere aldanarak haklarından vazgeçmesinler. Maalesef 6 - 7 yıl önce ailelere verilen hiçbir sözün bu gün yerine getirilmediğini görüyoruz." dedi.

Toplumda, mağdur ailelerinin yalnız kaldığı ve verilen sözlerin unutulduğu kanısının oluştuğunu anlatan UETD Bavyera Başkanı, Türkiye ve Almanya'da bazı çevrelerin ailelerin kendilerine vekalet vermesinin engellendiği yönündeki bilgilere sahip olduklarını söyledi.

Fikret Özdemir, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan da bu mücadelelerinde destek talep etti.

Cihan



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,846 µs