En Sıcak Konular

'Çok ciddi bir itham'

24 Aralık 2011 13:30 tsi
'Çok ciddi bir itham' "Bir ülkenin cumhurbaşkanı yardımcısının bu şekilde itham edilmesinin çok ciddi bir itham olduğunu, bunun bir an önce açıklığa kavuşturulması gerektiğini düşünüyoruz."

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'ye kapılarının açık olduğunu fakat Haşimi'nin ülkesinde kalarak Irak devlet adamı kimliği ile siyasal sürecin çözümüne katkıda bulunması gerektiğini söyledi.

TRT'de katıldığı Enine Boyuna programında Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'nin Türkiye'ye sığınmasıyla ilgili bir soruya cevap veren Ahmet Davutoğlu, "Herhangi bir devlet adamı Türkiye'ye gelip de bir sığınma talebinde, ya da Türkiye'den bu konuda bir şey talep ettiğinde bizim geleneğimiz buna hayır dememeyi gerektirir." dedi.

Tarık Haşimi'nin herhangi bir terör çabası içinde olacağına ihtimal vermediğini de vurgulayan Davutoğlu, "Bir ülkenin cumhurbaşkanı yardımcısının bu şekilde itham edilmesinin çok ciddi bir itham olduğunu, bunun bir an önce açıklığa kavuşturulması gerektiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Tarık Haşimi'ye himaye konusunda açık kapı bırakan Davutoğlu, bunu tercih etmediklerini de şu sözlerle ortaya koydu: "Bizim için doğru olan, Sayın Haşimi'nin Irak toprakları içinde kalması ve Irak devlet adamı kimliği ile bu hukuki süreci, mücadeleyi yürütmesi ve Irak'taki siyasal sürecin çözümüne katkıda bulunmasıdır. Eğer sorundan çıkış, bazı liderlerin Irak dışına gitmesi olarak algılanırsa bir müddet sonra eskiden olduğu gibi Irak dışında bir muhalefet odaklaşması olmaya başlar. Bu çok daha tehlikeli bir durumdur."

Bakan Davutoğlu, Irak Savaşı'ndan kısa bir süre önce Abdullah Gül'ün başbakanlığı sırasında "Saddam ve ailesine, Irak'ı bir felaketten kurtarmak için Türkiye'de bir himaye altında bulunabilecekleri" teklifinde bulunduklarını dile getirdi. Davutoğlu, "Bizim topraklarımıza girmiş her devlet adamı bu muameleyi görür." dedi.

Bu haber 1,432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,192 µs