En Sıcak Konular

27’si ölü, 32 terörist ele geçirildi

24 Aralık 2011 11:08 tsi
27’si ölü, 32 terörist ele geçirildi Şırnak Valiliği, Cudi Dağı'nda yapılan son operasyonlarda, 27'si ölü 32 teröristin silahlarıyla ele geçirildiğini açıkladı.

Açıklamada, 10 Aralık'tan itibaren gerçekleştirilen değerlendirmeler neticesinde Cudi Dağı'nda barındığı tespit edilen teröristlere yönelik operasyon planı hazırlandığı, sonuncusu 18 Aralık'ta başlamak üzere iki aşamalı harekat icra edildiği kaydedildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"19 Aralık sabahı, mağaraların da bulunduğu bölgede, taarruz helikopterleri desteğinde, profesyonel komando birlikleri helikopterlerle indirilmiştir. Derin vadilerin bulunduğu bölgede gece görüş teçhizatı ile yapılan aramalarda, çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Dik yamaçlarda ve mağaraların içerisinde olduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarına teslim olmaları çağrısında bulunulmuş ancak herhangi bir karşılık alınamamıştır. Dar bir girişi olduğu tespit edilen mağaraya dikkatli bir şekilde yaklaşılması esnasında mağara içerisinden birlikler üzerine ateş açılmış, kısa süreli bir temas yaşanmıştır. Teslim ol çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerden biri, karşı ateş ile mağara önünde etkisiz hale getirilmiş, diğer teröristin ise içeriye kaçtığı tespit edilmiştir. İçerideki teröristlerin teslim olmaları için gün boyu ikna çalışmaları sürdürülmüştür.
20 Aralık günü sabahı, bölgedeki birliklerin çekilmeyeceğini anlamaları ve ikna gayretleri sonucu bir terörist teslim olmuştur. Aynı mağarada sözde Botan saha sorumlusunun yardımcısının da bulunduğu bir grup teröristin ve diğer mağarada ise sözde Cudi Dağı sorumlusunun da bulunduğu başka bir grubun içeride olduğu tespit edilmiştir.

Mağaralardan karşı ateş açılmasına rağmen; bölücü terör örgütü mensuplarının sağ olarak teslim alınması için dünyada örneği görülmeyen bir şekilde sabırla ikna çalışmaları sürdürülmüş ve iki bölücü terör örgütü mensubu sağ olarak teslim alınmıştır.

Cudi bölgesinde, 05 - 07 Aralık tarihinde 3 sağ, 1 ölü, teslim olan teröristin ifadesine göre 13 -14 Aralık'ta yapılan hava destekli harektta 11 ölü, 18 - 23 Aralık 2011 tarihleri arasında gece ve gündüz 6 gün süreyle yürütülen operasyonda içlerinde sözde Botan saha sorumlu yardımcısı (dorşin/tls.kod) Rubar (kod) ve sözde Cudi Dağı sorumlusu (demhat/tlsz.kod) Serbest Haruni (kod)'un da bulunduğu 2'si sağ 15'i ölü olmak üzere 17 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir.

Böylece Cudi Dağı bölgesindeki operasyonlar süresince; 5'i sağ, 27'si ölü, toplam 32 bölücü terör örgütü mensubu etkisizleştirilmiştir. Ayrıca bol miktarda silah, teçhizat, telsiz, telefon malzemesi ele geçirilmiş ve adli makamlar bilgilendirilerek gerekli işlemler başlatılmıştır."

Bu haber 839 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,931 µs