En Sıcak Konular

'Yasa teklifi AB değerleriyle örtüşmüyor'

24 Aralık 2011 09:27 tsi
AK Parti Antalya Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Meclisi'nde kabul edilen sözde Ermeni soykırımıyla ilgili "Bu yasa neyi getiriyor. 'Soykırım değildir' diyenleri cezalandıracakmış. Bu Frans



Malatya Belediyesi tarafından "Dünyadaki Demokratik Gelişmelere Avrupa Parlamenterler Birliği Meclisi'nin ve Türkiye'nin katkıları" konulu bir konferans düzenlendi. Programa AK Parti Antalya Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Çavuşoğlu, Fransız Meclisi'nde kabul edilen sözde Ermeni soykırımıyla ilgili yasa teklifine tepki gösterdi. İnsanların fikirlerini söylemeyi cezalandırmanın Avrupa Birliği'nin değerleriyle örtüşmediğini söyleyen Çavuşoğlu, "Bu yasa neyi getiriyor. 'Soykırım değildir' diyenleri cezalandıracakmış. Senin haddine mi insanların istediği fikirleri söylemeyi cezalandırmak? Bu Fransız İhtilali'ne yakışıyor mu? Bu, üyesi olduğun Avrupa Birliği değerleriyle örtüşüyor mu? Nereden bakarsanız bakın saçma bir tasarı. Kabul edilmesi de uygulanması da mümkün değil. Geçen yıl Fransa'nın Romanları sınır dışı etmesi, kamplarını yıkmasının nedeni Sarkozy'nin desteğini kaybetmesi ve ırkçıların oyunu almak istemesidir. Arkasından Müslüman kadınların kılık kıyafetiyle ilgili genel yasak, bizim uyarılarımıza rağmen, bu Müslümanların üzerindeki yasakların çıkarılmasının sebebi de budur. Bu insanlık adına da utanç vericidir" diye konuştu.

Bu tasarının yasalaşması için Senato'dan ve cumhurbaşkanının onayından geçmesi gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, yasa teklifinin ülkede önümüzdeki yıl gerçekleşecek başkanlık seçimi ve parlamento seçimleri için ortaya getirildiğini ifade etti. Çavuşoğlu, "Kendi ülkesinde desteğini kaybetmiş bir partinin başka milletler, ülkeler üzerinden popülizm yaparak başarı elde etmesi mümkün mü? Bu her şeyden önce Fransız halkına saygısızlıktır. Sen Fransız halkına başka politikalar, başka alternatifler üret, varsa hataların bunları düzelt. Başka adaylara komplo teorileri kuracağına sen kendi yanlışlarını düzelt. Bu yasa neyi getiriyor. 'Soykırım değildir' diyenleri cezalandıracakmış. Senin haddine mi insanların istediği fikirleri söylemeyi cezalandırmak? Sizin sokaktaki insanın, gazetecinin, aydının, bilim adamının düşüncesini araştırmasını sen mecliste oylamayla nasıl yasaklayabilirsin. O zaman nasıl araştırma yapılacak. İnsanlar nasıl bilimde fikirlerini ortaya koyabilecek?'' şeklinde konuştu. Çavuşoğlu, uluslararası örgütleri de yasa teklifine tepki göstermeye çağırdı.

Avrupa'da ırkçılığın süratle arttığına da değinen Çavuşoğlu, "Demokrasileri, özgürlükleri, temel hak ve hürriyetleri en çok tehdit eden ve bugün Avrupa'daki insanların önündeki en büyük sorun ve tehlike, artan ırkçılık, yabancı düşmanlığı, hoşgörüsüzlük ve İslam karşıtlığıdır. Norveç'te ve İtalya'da ırkçılık dolayısıyla yaşananlar bunun en yakın örnekleridir" şeklinde konuştu.

KONFERANSTA ÖZELLEŞTİRME PROTESTOSU

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, konferansta şeker fabrikalarının özelleştirilmesini protesto etti. Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın konuşmaya yaptığı sırada ayağa kalkan Polatbaş, "Malatya'nın değerleri birilerine bir bir peşkeş çekiliyor. Burada kimsenin sesi dahi çıkmıyor. Ben burada Allah için, Allah rızası için herkesin sağduyulu olmasını, Malatya Şeker Fabrikası'nın 500 milyon TL değerinde olduğunu söylemek istiyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum. Ben burada provokatör değilim. Ben Milli Selamet Partisi'nden, Refah Partisi'nden, Fazilet Partisi'nde yöneticilik yaparak buralara geldim. Bir muhtarım, Malatya kamuoyunun sesini duyurmak için buradayım" dedi. Oda başkanı, polis tarafından dışarı çıkarıldı.

Cihan



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,608 µs