En Sıcak Konular

Kremlin'e sürpriz patron!

16 Haziran 2007 23:00 tsi
Kremlin'e sürpriz patron! Rusya’da yaklaşan seçimler öncesi her gün farklı açıklamalarla ve senaryolarla karşılaşmak olağan hale geldi. Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 2008 seçimlerinde nasıl bir yol izleyeceği konusunda adeta papatya falı açan medyaya bir başka açıkl

Şuvalov, dün basın mensuplarına verdiği demeçte Rusya liderinin, İvanov ve Medvedev dışında bir başka sürpriz ismi Kremlin’e aday gösterebileceğini söyledi.

“Şu an hükümet bünyesinde devlet başkanlığı koltuğuna oturabilecek iki başbakan birinci yardımcısı arkadaşımız var. Her ikisi de farklı görevler üstlenmiş ve son derece liberal görüşlere sahip kişiler” diyen Şuvalov, ikisinin de kazanma şansının eşit olduğunu ancak, sürpriz bir ismin daha aday gösterilebileceğini belirtti.

Büyük bir kesimin İvanov ve Medvedev isimlerine odaklandığını dile getiren Şuvalov, 2007 sonuna doğru yeni bir ismin Putin tarafından açıklanabileceğini söyledi.

Medyada uzun zamandan bu yana Putin tarafından 2008’de aday gösterilecekler üzerine çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Şuvalov’un dün yaptığı açıklamalarla beraber çeşitli isimler üzerinde yeniden yorumlar yapılmaya başlandı.

Putin tarafından koltuğun yeni sahibi yapılacağı yönünde adı geçenler arasında Rusya Demiryolları Genel Müdürü Vladimir Yakunin, Kremlin İdaresi’nin başında bulunan Sergey Sobyanin, Saint Petersburg Valisi Valentina Matviyenko ve bir diğer Başbakan Yardımcısı Sergey Narışkin isimleri yer alıyor.

Yukarıda isimlerden ilk telaffuz edileni Vladimir Yakunin olmuştu.

Yakunin ismi medya tarafından ilk olarak 2005 yılında ortaya atıldı. Yakunin’in Putin’in adayları arasında yer alma nedeni oldukça ilginç. Yakunin, 2005 yılında Kurtarıcı İsa Katedrali’nde yapılan Paskalya törenlerinde Putin’in hemen arkasında durduğu için medya tarafından Rusya liderinin halefi olarak lanse edildi.

Medyada ismi ön plana çıkmaya başlayan son aday ise Başbakan Yardımcısı Sergey Narışkin. Vladimir Putin tarafından bu sene başında kabinede yapılan değişikliklerden sonra önemli görevler üstlenen ve Başbakan Mihail Fradkov’un görev dağılımında özel yetkiler alması için destek verdiği isim olan Narışkin’in sert eleştirilere maruz kalmaması için böyle bir ayrıcalık yapıldığı iddia ediliyor.

Narışkin’in Putin’in büyük güven duyduğu isimler arasında olduğu ve 2008’de koltuğun yeni sahibi olması için avantajlı olduğu ifade ediliyor.

 



Bu haber 410 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,565 µs