En Sıcak Konular

Mayınsavar'da ödenek skandalı!

16 Haziran 2007 20:41 tsi
Mayınsavar'da ödenek skandalı! Terör örgütünün uzaktan kumandalı saldırılarını artırdığı yaklaşık bir yıllık süreç içerisinde, ödenek yokluğundan GSM jammer cihazının alınamadığı ortaya çıktı.

İstihbarat uzmanları, ilk uzaktan kumandalı mayın saldırısının gerçekleşmesinin ardından üst makamlara başvurularak GSM jammer cihazının alımını talep ettiklerini, ancak ödenek yokluğu gerekçesiyle alımın gerçekleştirilmediğini söylediler.

Uzmanlar, uzaktan kumandalı mayın ve bombalı eylemlerin dünyada bilinen en iyi çözümünün GSM jammer cihazı olduğuna dikkat çekiyorlar. Yaklaşık 400 metre yarıçaplı bir alanda uzaktan kumanda cihazını, cep telefonunu ya da telsiz cihazını etkisiz hale getiren bu cihazın, terörle mücadelede ‘olmazsa olmaz’ hale geldiği belirtiliyor.

GSM jammer cihazı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları, istihbarat kuruluşları tarafından halen kullanılıyor.

Osman Baydemir jammer’ı aylarca kullandı

Bu cihazı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı  Baydemir de aylarca kullandı. Üstelik son günlerde fiyatı 140 bin Euro’ya kadar yükseldiği belirtilen bu cihazı Nisan 2006’da 26 bin 428 YTL bedelle aldı.

Ancak bazı hassas kurumlar, Baydemir’in izinsiz olarak bu cihazı kullanmasından rahatsızlık duydu. Cihazı üreten "Microdis" şirketi, özel izinle takılması gereken Jammer'in Baydemir'in aracına izinsiz takıldığını belirterek Telekomünikasyon Kurumu'na (TK) başvurdu.

Kurum, cihazın sadece, TSK, emniyet birimleri, başbakan ve üst düzey bürokratlar ya da mahkeme kararı alınan kişiler tarafından kullanılabileceğini belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu, bir taraftan da DMO'ya yazı göndererek 'jammer'in Baydemir'in aracından sökülmesini istedi.

Uyarı üzerine Baydemir'in aracı Ankara'ya getirilerek cihazı söküldü ve tutanak tutuldu. Suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Savcısı da cihazı üreten firma hakkında Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı.

“Türk Jammer” emir bekliyor

Öte yandan, TÜBİTAK ve ASELSAN’ın da mayınların uzaktan kumanda ile patlatılmasını engelleyen jammer cihazını geliştirdikleri biliniyor. Henüz seri üretimine geçilmediği belirtilen “Türk Jammer” Mehmetçiklerimizi korumak için sadece emir bekliyor.

İleri teknoloji ürünü jammer’lar Türkiye’de askeri ve istihbarat birimlerinde kullanılıyor. Jammer’ların bunun dışındaki birimlerde kullanılması ancak özel mahkeme iznine bağlı oluyor. Geçtiğimiz yıllarda bazı birliklerin kendi imkanlarıyla jammer alma girişiminde bulundukları ancak Genelkurmay’ın izni dışındaki bu tutumları nedeniyle soruşturma geçirdikleri biliniyor.
cafe siyaset-muhammet kutlu



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,941 µs