En Sıcak Konular

Putin orta sınıf çıktı!

22 Aralık 2011 21:05 tsi
Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in yılda 140 bin dolar geliri ve St. Petersburg'da küçük bir apartman dairesi olduğu bildirildi.



Uzun süredir mal varlığı spekülasyon konusu yapılan ve dünyanın en zengin adamı olduğu ileri sürülen Putin, hakkındaki iddialara resmi gelir ve mal varlığı beyanıyla yanıt verdi.

Putin'in resmi geliri ülkenin resmi gazetesi sayılan Rossiyskaya gazetada bugün yayımlanırken, Rus başbakanın son 4 yılda maaşı, KGB'den emeklilik maaşı ve bankadaki birikiminden kazandığı gelirin toplam 559 bin dolar civarında olduğu kaydedildi.

Putin'in mal varlığıyla ve gelirinin resmi gazetede Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in yetkililerden giderlerini rapor etmelerini isteyen BM Yolsuzlukla Mücadele Konvansiyonu olan 20'nci maddesinin yasalaştırılması çağrısını yaptığı aynı günde yayımlanması dikkat çekti.

Mal beyanında genellikle devlete ait zırhlı Mercedes otomobiliyle seyahat eden Putin'in 1960 ve 1965 yapımı 2 adet eski Volga spor ve 2009 yapımı Lada ile 1987 yılında yapılan bir karavan bulunuyor.

St. Petersburg'da 78 metrekarelik bir dairesi ve Moskova yakınlarında bir arsasının bulunduğunu bildiren Putin'in St. Petersburg'daki orta ölçekli bir bankada 510 bin dolar değerinde parasının, eşi Ludmila'nın da çeşitli bankalarda 264 bin dolar değerinde rublesinin bulunduğu kaydedildi.

Putin'in sözcüsü Dimitriy Peskov, Wikileaks tarafından deşifre edilen Amerikalı diplomatlarının merkezle yaptıkları yazışmada Putin'in şahsi servetiyle petrol şirketleriyle ilişiklerine yönelik spekülasyonlarına ''aptalca'' diyerek tepki göstermişti.

Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,720 µs