En Sıcak Konular

CHP-AKP söz düellosunda son tango!

16 Haziran 2007 14:59 tsi
CHP-AKP söz düellosunda son tango! CHP lideri Deniz Baykal, törerle mücadele konusunda hükümete yönelik eleştirilerini sürdürdü. Baykal, Başbakan Erdoğan'ın ''Terörle mücadelede öncelik içeride'' sözlerini yine Barzani'nin söylemi ile karşılaştırdı. Başbakan Erdoğan ise Bingöl'de CH

Partisinin milletvekili adaylarını tanıtım töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümeti eleştirdi.
 
Baykal, Başbakan Erdoğan'ın terörle mücadele ile ilgili söylemlerini Barzani'nin söylemi ile karşılaştırdı, "Erdoğan karakter suçlamasında bulunacak son kişi" dedi.
 
Erdoğan CHP'ye yüklendi
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Siirt, Bingöl ve Muş'ta seçmenin önüne çıkıyor. Bingöldeki mitingde konuşan Erdoğan da, CHP'ye yüklendi.
 
Erdoğan, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuruları eleştirdi, "Sandıktan ve halktan kaçıyorlar" dedi.
 
Erdoğan, "CHP seçkincilerin temsilcisiydi halkın değil. İşte bunun hesabını 22 Temmuz'da benim halkım onlara da soracak. Ben buna inanıyorum" diye konuştu.
 
Seçmenlere Türkiye'de doğu ve batı ayrımı kalkacak sözünü de veren Erdoğan, bölgesel ve etnik ve dini milliyetçilik yapıldığını öne sürdüğü konuşmasında "Onlara yuh olsun, biz tek devlet, tek millet olacağız" dedi.
 
Bingöl'deki mitingde söz alan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de, cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşananları, "Berrak bir gökyüzünde bir anda şimşekler çaktırdılar" sözleri ile değerlendirdi.

Bingöl mitinginde ilk konuşan Gül, “Millete hesap verecekler" dedi 

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, ülkede etnik milliyetçilik yapıldığını belirterek, “Ülkemizde bölgesel milliyetçilik yapanlara katılmıyoruz, onlara yuh olsun diyoruz. Ülkemizde etnik milliyetçilik yapanlara katılmıyoruz, onlara yuh olsun diyoruz. Ülkemizde dinsel milliyetçilik yapanlara katılmıyoruz, onlara yu olsun diyoruz'' dedi. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de Cumhurbaşkanlığı seçimi kilitlendiği için sandığı halkın önüne erken getirdiklerini belirterek, “Bunların Türkiye’ye yakışmıyor. Ama siz bu ayak oyunlarının farkındasınız. Bunu bildikleri için nasıl engellerizin hesabını yapıyorlar. Böyle ucuz siyaset yaparak bir ay önce berrak gökyüzünde şimşek çaktırdılar'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yanında Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile birlikte partisinin Bingöl ve Muş'ta düzenlediği mitinglere katıldı.

Bingöl'e AKP mitinginin yapıldığı PTT Kavşağı’nda yaklaşık 10 bin kişi toplanırken, 40 dereceye varan sıcakta Başbakan Erdoğan’ı bekleyenler arasında çok sayıda kişi baygınlık geçirdi. İzdihamda ön taraftaki güvenlik bariyerlerini tutmak için güvenlik güçleri zor anlar yaşadı.

GÜL: MİLLETE HESAP VERECEKLER

AKP'nin Bingöl mitinginde ilk konuşmayı Abdullah Gül yaptı. ‘Vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin’ sloganları arasında kürsüye çıkan Gül, “Hiç merak etmeyin, onlar çok iyi görüp biliyorlar. Hissiyatınızı bildikleri için nasıl milletten kaçarız diye gece gündüz bunun hesabını yapıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar milletten kaçmanın yolu yok. Eninde sonunda milletin huzuruna gelip hesap verecekler'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin kilitlenmesi üzerine halkın huzuruna erken çıkmaya karar verdiklerini söyleyen Abdullah Gül, “Gönül isterdi ki 5 yılı tamamladıktan sonra size yaptığımız icraatları anlatmak isterdik. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Meclis kitlenince, karşınıza erken çıkmaya karar verdik'' dedi. Bundan önce Cumhurbaşkanları seçilirken uygulanan kuralın kendilerine geldiğinde uygulanmadığını kaydeden Abdullah Gül, “1980’den sonra seçilen cumhurbaşkanlarının hepsiden daha fazla o aldım. Hem de birinci turda. Ama olup bitenleri biliyorsunuz. Bu hissiyatı taşıdığınız için bu kadar coşkulusunuz. Karşınıza çıkmaya korkuyorlar. Onlara ‘Peki o zaman milletin kendisi seçsin’ dedik ama onu da Anayasa Mahkemesi ve referanduma götürdüler'' dedi.

Gül’ün bu sözleri üzerine alandakilen ‘Yuh olsun’ ve ‘Sezer istifa’ diye bağırdı. Abdullah Gül ise kalabalığı ’yuh’ dememeleri için uyarırken, “Altını çize çize takip edin. Bugünkü Türkiye 10 yıl önceki Türkiye değil, daha demokratik ve hukuk devletidir. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız'' dedi.

ERDOĞAN CHP'YE YÜKLENDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mitingdeki konuşmasında hükümetin icraatlarını anlattı, Bingöl’ü depremden sonra yeniden inşa ettiklerini söyledi. Kalabalığın ‘Artık Bingöl’den bir bakan olsun’ diye bağırması üzerine Erdoğan, “Size Tayyip Erdoğan bakan olarak yetmez mi ki bakan istiyorsunuz? Cumhuriyet döneminde Bingöl’e 5 kez gelen bir başbakan var mı?'' dedi. Kalabalığın ‘Vur vur, inlesin, Deniz Baykal dinlesin’ sloganı atması üzerine de Erdoğan, “Ben vurmaya değil yapılanları anlatmaya geldim. Bizim silah, tekme, tokat ile işimiz yok. Düşünce, fikir proje ile geliyoruz. Fakımız budur'' karşılığını verdi.

Konuşmasında CHP’ye yüklenen Erdoğan, “Birileri sandıktan kaçıyor, bunlar sandığa ve halka gidemezler. İşte halk burada. Halkın diğer adı ne? Cumhurdur. Bunların adı Cumhuriyet ama cumhurdan kaçıyorlar. Adında halk var ama halktan kaçıyorlar. Artık halkla işlerini halledemiyorlar iki de bir Anayasa Mahkemesi’ne gidiyorlar. Kardeşim gel parlamentoya diyorum gelmezler. Haydi millete gidelim diyoruz milletten kaçarlar. Bunlarla hizmet olmaz'' dedi.

Kendisinin cumhurbaşkanı adayı olacağını söylemediği halde saldırıya uğradığını kaydeden Erdoğan, “Hakaret ettiler, saldırdılar. Saygı sınırlarının dışına çıktılar. Bunlara ülkem gerilmesin diye katlandık. Ama biz milletimizin dilini biliyoruz. CHP ise milletin dilini bilmez, CHP seçkincilerin temsilcisidir. Bunun hesabını 22 Temmuz’da halk onlara soracak'' diye konuştu.

“ETNİK MİLLİYETÇİLİĞE YUH OLSUN''

Başbakan Erdoğan, halktan gönüllerde birliği sağlamasını isterken, “Bir olalım, el ele olalım, omuz omuza olalım. Biz sizleri niye seviyoruz biliyor musunuz? Niçin seviyoruz; paranız, pulunuz, makamınız, bunlardan dolayı değil, sizleri sadece ve sadece Yunus’un diliyle yaradandan dolayı seviyoruz'' dedi.

Erdoğan, etnik ve bölgesel milliyetçilik yapanlar olduğunu belirttiği konuşmasında, “Etnik milliyetçilik yapanlara asla katılmıyoruz. Biz onlara yuh olsun diyoruz. Ülkemizde bölgesel milliyetçilik yapanlara katılmıyoruz, onlara yuh olsun diyoruz. Ülkemizde etnik milliyetçilik yapanlara katılmıyoruz, onlara yuh olsun diyoruz. Ülkemizde dinsel milliyetçilik yapanlara katılmıyoruz, onlara yuh olsun diyoruz. Biz tek millet, tek bayrak, tek vatan olacağız. Derdimiz bu'' diye konuştu.

Milliyet



Bu haber 353 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,956 µs