En Sıcak Konular

Medvedev: Rusya'nın içişlerine müdahaleye izin vermeyiz

22 Aralık 2011 12:31 tsi
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Rusya'nın içişlerine dışarıdan müdahale çabalarına asla izin vermeyeceklerini söyledi.

"Federal Meclis'te (Federasyon Konseyi ve parlamentonun alt kanadı Duma birlikte yer alıyor) vekillere son kez hitap eden Medvedev, 4 Aralık Duma seçimleri sonrası yaşanan protesto gösterilerine değindi.

Kremlin Sarayı'nda St. George Salonu'nda konuşan Rusya lideri, "Parlamento seçimleri ile ilgili çok açıklamalar duyuyoruz. Kimileri çok memnun, kimileri az, kimileri de memnun değil. Bir önceki seçim sonrasında da benzer tablo olmuştu... Her türlü eleştiri yasal çerçeve içerisinde olmak kaydı ile yapılabilir. İnsanların eleştiri hakları yasalarla koruma altında. Ancak bunun manipule edilmesi, topluluklar arasında nefrete dönüştürülme girişimi kabul edilemez. Bizim içişlerimize dışarıdan yapılacak provokasyon ve ekstrimist girişimleri asla tolere etmeyiz." uyarısı yaptı.

Ülkesinin kaosa değil, demokrasiye ihtiyacı olduğunu ifade eden Rusya lideri, "Toplum değişiyor, insanların kendilerini daha aktif olarak ifade etme çabaları normal. Ülkemizin yararına ve demokrasimizin gelişimi adına bunlar güzel işaret. Siyasi rekabet güçlendikçe, hükümetin milyonlarca Rus ailesinin söylediklerini daha fazla dikkate alması gerekecek" değerlendirmesinde bulundu.

Parlamento seçimlerinin ardından ülkede protesto gösterileri başlamış, Rusya Başbakanı Vladimir Putin de ABD Dışişleri Bakanı'nı Rusya'da gösterilerin arkasında olmak ve işaret vermekle suçlamıştı. Muhalif gruplar 10 Aralık'ta Moskova'da yaptıkları 40 bin kişilik gösterinin ardından hafta sonunda da yeni bir gösteri yapmaya hazırlanıyor. Bu arada yeni seçilen vekiller dün toplanan ilk oturumun ardından görevlerine başladı.

RUSYA DÜNYANIN 6'INCI BÜYÜK EKONOMİSİ OLDU


Ülke ekonomisi ile ilgili açıklamada bulunan Medvedev, Rusya'nın dünyanın 6'ıncı büyük ekonomisi olduğunu ve yüzde 6'nın biraz üzerinde gerçekleşecek 2011 enflasyon rakamlarının rekor kıracağını ifade etti. Petrol ve doğalgaz gelirlerinden elde edilen gelirlerin oluşturulan rezervlerle muhafaza edildiğini ve zor günlerde değerlendirildiğini vurgulayan Medvedev, "Krize rağmen herhangi bir ruble kur sorunu yaşamıyoruz. Altın ve döviz rezervlerimiz kriz öncesi seviyede." bilgisini aktardı.

Ekonominin şok ve zor süreçleri geride bırakarak kriz öncesi rakamlara ulaştığını ifade eden Medvedev, yıllık ortalama yüzde 4 büyüme ile birçok gelişmiş ekonomiyi geride bıraktığını belirtti.

ALTI AYDA 3 BİN MEMUR YOLSUZLUKTAN HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Rüşvetle mücadele konusunda her şeye rağmen yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Medvedev, "2011'in son altı ayında 3 binin üzerinde memur rüşvet ve yolsuzluk suçları nedeni ile mahkemeye çıkartıldı." dedi. Rusya ekonomisini tehdit eden tarihi sorun rüşvet nedeni ie Rusya Uluslar arası Şeffaflık Kurumu'nun verilerine göre 182 ülke arasında Uganda ile birlikte 143'üncü sırada yer alıyor.

cihan

Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,050 µs