En Sıcak Konular

Aile içi şiddete imam müdahalesi

22 Aralık 2011 10:39 tsi
Ankara'nın Çubuk ilçesinde aile içi şiddeti imamlar önleyecek. 'Aile Destek ve Şiddetin Önlenmesi' projesi kapsamında eğitim alan gönüllü imamlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Çubuk Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Aile Danışma ve Toplum Merkezi toplantı salonunda düzenlenen sertifika törenine Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozdoğan, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, İl Müftüsü M. Hakkı Özer, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Lale Öcal, Aile ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Samiye Korkmaz, İlçe Müftüsü Ali Canbolat, İlçe Emniyet Müdürü Tacettin Çelebi, İlçe Jandarma Komutanı Murat Tiryaki ve din görevlileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Samiye Korkmaz, Çubuk Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Aile Danışma ve Toplum Merkezi tarafından hayata geçirilen 'Aile Destek ve Şiddetin Önlenmesi' projesi kapsamında 8 hafta süresince gönüllü imamlara verilen eğitim sonucu sertifikaların verildiğini anlattı. Korkmaz, uzun ve verimli geçen eğitim sonunda din görevlilerine iletişim, iletişim engelleri, çatışma çözme, aile ilişkiler, eş olma, eşten beklentiler, anne ve baba rolleri, yasal tedbirler, ailenin korunmasına yönelik tedbirler, kişilerin korunması, medeni kanun, İslam'da aile ve kadının önemi gibi konularda eğitim verildiğini söyledi.

Göreve geldiğinde ilçe hakkında aldığı bilgilerde en çok dikkat çekenin bölünmüş aile ve boşanma oranlarının yüksekliği olduğunu vurgulayan Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin de yapılan projelerle bu konudaki sorunların çözüleceğini kaydetti. Ülke genelinde böyle bir projenin ilk defa Çubuk’ta yapıldığını hatırlatan Şahin, "Biz sorumluluk sahibi ilçe yöneticilerimizle bir araya gelerek böyle bir projeyi başlatmak istedik. Biz başlattıktan sonra ülke genelinde birçok yerde bu projeye benzer projeler başlatıldı. Bu da bizim ne kadar doğru bir adım attığımızı gösteriyor.’’ dedi.

Katılımcılarının tamamı baylardan oluşan bir topluluğa sertifika vermekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozdoğan da "Bugüne kadar eğitim verilen bayanlarımız sürekli şikayet ediyorlardı. Bize eğitim veriyorsunuz ama beylerimize aynı eğitim verilmediği için bu konuları bizim evde uygulama şansımız yok diyorlardı. Bugün burada bunun tam tersini görüyoruz.’’ diye konuştu.

Türkiye’nin yüzde 90’ının aile ortamında yaşadığını kaydeden Bozdoğan, "Bu, ülkemiz adına sevindirici bir durumdur. Çünkü dünyadaki verilere baktığımızda ülkemizdeki yaşayan vatandaşlarımızın aile olma ve aile yükünü taşıma noktasında bizim toplumsal birlikteliğimizi güçlendiren değer olan ailenin güçlü olduğunu gösteriyor. Bu, şu anlama gelmiyor, bu yönde çalışmalar yapılmamasını, önleyici tedbirlerin alınmaması anlamına gelmiyor. Çünkü yüzde birlik, ikilik aşağıya doğru inen rakamlar var. Bu rakamları bizim yukarıya doğru çevirmemizi gerekmektedir. Bu noktada hızlı bir şekilde eğitim faaliyetlerini devam ettirmemiz gerekmektedir. Bu nedenle biz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak toplum ve aile merkezleri aracılığıyla bütün ailelere ulaşmaya çalışıyoruz.’’ dedi.

Kadına şiddetin sorumlusunun İslam dininin gösterilemeyeceğinin altını çizen İl Müftüsü M. Hakkı Özer ise "İslam, dinin değil bir kadına şiddeti, hiçbir insana şiddet yapılmasını istemez. Müslüman o kimsedir ki insanların elinden, dilinden emin olan kimsedir.’’ açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Bozdoğan, Çubuk Kaymakamı Şahin, Belediye Başkanı Özden ve İl Müftüsü Özer tarafından sırayla eğitime katılan imamlara sertifikaları verildi.


CİHAN



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,609 µs