En Sıcak Konular

Amerika'da Türk asıllı kadına terör suçlaması

22 Aralık 2011 09:34 tsi
ABD'de Türk asıllı bir kadının, Amerikan askeri personeline karşı terör saldırılarına fon sağlamaya yardım için Pakistan'a para göndermekle suçlandığı bildirildi.

Amerikan The Associated Press (AP) haber ajansının bildirdiğine göre, California eyaletindeki La Palma kentinde yaşayan 39 yaşındaki Oytun Ayşe Mihalik'e, teröristlere maddi destek sağlamaktan üç, yanlış beyanda bulunmaktan da bir suçlama yöneltildi. Mihalik'in, tüm suçlamalardan mahkum edilmesi halinde 53 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

Habere göre, federal savcılar, Mihalik'in geçen yılın sonlarından başlayarak üç haftalık süre boyunca Pakistan'daki bir kişiye 2 bin dolar civarında para aktardığını ve bu paranın, denizaşırı ülkelerdeki Amerikan ordusu ve diğer hedeflere karşı saldırıların hazırlığı ve hayata geçirilmesinde kullanılacağını bildiğini kaydettiler.

Eczacılık yaptığı belirtilen Mihalik'in, geçen ağustos ayında Türkiye'ye uçmaya hazırlanırken yakalandığı ve o tarihten bu yana federal makamlarca gözaltında tutulduğu bildirildi. Haberde Mihalik'in, yanlış beyanda bulunduğu suçlamasını reddettiği bilgisine yer verildi.

Yetkililer, Mihalik'in, Türkiye'ye 6 aylık ziyaretinin ardından Los Angeles Uluslararası Havalimanı'nda kendisiyle görüşen federal ajanlara, yurtdışına para göndermek için hiçbir zaman takma ad kullanmadığını ve sadece bir kez para gönderdiğini söyleyerek, yalan beyanda bulunduğunu belirttiler.

Haberde, Mihalik hakkındaki yanlış beyanda bulunduğu suçlamasıyla ilgili davanın şubat ayında görüleceği, yeni suçlamalarla ilgili duruşmanın ise ilerleyen bir tarihte yapılacağı kaydedildi.

AA



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,115 µs