En Sıcak Konular

Erzak için çıkınca İHA'lara yakalandılar

22 Aralık 2011 08:24 tsi
Erzak için çıkınca İHA'lara yakalandılar Diyarbakır Görese Dağı'nda yuvalanan teröristler erzak aramak için mağaralarından çıkınca keşif yapan insansız hava araçlarına yakalandı.

Jandarma ve özel harekat polislerinin ortak operasyonunda 21 terörist öldürüldü.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Görese Dağı kırsalında, jandarma ve polis özel harekat polislerinin PKK'lı teröristlere yönelik ortaklaşa yürüttükleri operasyon, dördüncü gününde sona erdi. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, insansız hava aracından alınan görüntülerle başlatılan operasyonda 21 teröristin etkisiz hale getirildiğinin değerlendirildiği belirtildi. Öldürülen teröristlerin 14 Temmuz'da Silvan'da 13 askeri şehit eden PKK'lı grup oldukları ve örgütün lider kadrosundan da kişilerin bulunduğu öğrenildi. Güvenlik güçlerinin yaklaşık 10 yıldır ilk kez Görese kırsalında operasyon yaptığı ifade edilirken kış üstlenmesi için bölgede yoğunlaşan PKK'lılara yönelik operasyonlar, Cudi Dağı kırsalında devam ediyor. Terör örgütünün Kuzey Irak'tan Türkiye'ye geçişlerde kullandığı stratejik bir nokta olan Cudi kırsalında şimdiye kadar 3 teröristin öldürüldüğü, 2 teröristin de teslim olduğu belirtiliyor.

ERZAK ARARKEN TESPİT EDİLDİLER

Operasyona ilişkin detaylara yer verilen açıklamada, Bazırgirt Tepe bölgesinde, büyük bir terörist grubun barındığı, uzun zamandan beri bu alanın eylem hazırlığı, malzeme depolama noktası olarak ve örgüte yeni katılan teröristlerin eğitilmesi amacıyla kullandığının tespit edildiği belirtildi. PKK'lı grubun Ekim ayında Kurşunlu köyü kırsalında 1 ton gıda maddesi bulunan lojistik deponun imha edilmesinin ardından erzak sıkıntısı yaşamasıyla yerleri ortaya çıktı.İnsansız hava aracının yaptığı tespitler üzerine, Skorskyler desteğinde başlatılan kara harekatında, Jandarma Bölge Komutanlığı'nın operasyonu sevk ve idaresinde Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve korucuları da kapsayan karma tim ile özel kuvvet gönderildi ve terörist kampına ulaşılarak bölge kuşatıldı. Operasyonun son günü, biri teröristlerin ana karargahı olmak üzere dört katlı mağara ile birlikte 7 ayrı terörist kamp yeri bulundu. Açıklamada, 13 teröriste ait Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı bulunduğunun dikkati çektiği belirtilerek, bol miktarda yaşam malzemesinin yanı sıra, 1 M-16 piyade tüfeği, 1 Kannas keskin nişancı tüfeği ve 1 bixi makineli tüfek ile 5 kalaşnikof tüfeğin ele geçirildiği kaydedildi.

12 KİŞİLİK GRUP KAÇTI

Operasyonun beşinci günü yapılan arazi incelemesinde, 12 kişilik grubun kara harekatı düzenleyen birliklere eylem ve saldırı düzenlemek için gelen terörist grup olduğu, ancak hava destekli harekat yapılması nedeniyle bölgeden süratle ayrıldıklarının yapılan iz tespitinden anlaşıldığı ifade edildi. Açıklamada, "Bu husus dikkate alındığında, bölgede toplam 40-50 arasında teröristin barındığı, bunlardan insansız hava araçları görüntülerinden de anlaşıldığı üzere 21'inin etkisiz hale getirildiği, diğerlerinin de 12 teröristle birlikte bölgeden kaçtığı değerlendirilmektedir. Bu da göstermektedir ki alandaki terörist varlığı tamamen dağıtılmıştır" denildi.

yenişafak



Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,695 µs