En Sıcak Konular

Guardian'da Türk bayrağa için çirkin benzetme

16 Haziran 2007 10:50 tsi
Guardian'da Türk bayrağa için çirkin benzetme İngiliz The Guardian gazetesi, Türkiye'deki Kuzey Irak'a operasyon ve cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarına değinerek, "Asıl mücadele Türkiye'nin içinde, sınırlarında değil" diye yazdı.

Guardian yazarı Jonathan Steele, yorum yazısına, "Boğaz boyunca, çirkin rüzgar değirmenlerini andıran yüksek direklerde dev kan kırmızısı bayraklar dalgalanıyor" diye giriş yaparak, bunun nedenini, AKP'nin milliyetçiliğinin sorgulanmasına bağladı.

Kuzey Irak'ta operasyon yapılması tartışmalarını da bu bağlamda değerlendiren Steele, "Ordu, ana muhalefet partisi ile işbirliği içinde İslamcıları zayıf ve vatanseverlikten uzak göstermeye çalışıyor olabilir" dedi. Steele, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şimdiye kadar direndi ve bu hafta cesur bir şekilde, Irak'taki her bir PKK militanına karşılık Türkiye içinde 10 militan bulunduğunu söyledi, mücadelenin Türkiye içinde yapılması gerektiğini belirtti" diye yazdı.

Cumhuriyet Mitingleri'nin, "Türkiye'nin İslamcılarla demokratlar arasında bölünmüş bir ülke olduğu gibi yanlış bir imaj verme olasılığı" bulunduğunu belirten Steele, AKP'nin Türkiye'nin laik kurumlarını rahatsız edecek hiçbir şey yapmadığını savundu.

AKP'nin Kürt meselesinden Ermeni sorununa kadar birçok konuda tabuları yıktığını, daha Avrupalı ve küreselleşme yanlısı olduğunu öne süren yazar şöyle devam etti:

"Türkiye'de asıl mesele, Kemalizmin modernleştirilmesinin mümkün olup olmadığı. Laikler, tekrar ilerici ve açık görüşlü bir parti oluşturup, sırtını askere yaslamayan bir şekilde İslamcılarla mücadele edebilecek mi?"

Milliyet



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,857 µs