En Sıcak Konular

Vatikan'daki sema katoliklerin tepkisini çekti!

16 Haziran 2007 10:49 tsi
Vatikan'daki sema katoliklerin tepkisini çekti! Roma’da Vatikan’a bağlı tarihi saraylardan biri olan Cancelleria Sarayı’nda on gün önce yapılan sema gösterisi, muhafazakar Katoliklerin tepkisini çekti.

İtalyan haber ajansı ANSA, Cancelleria Sarayı’nda sema gösterisi yapılmasına izin verilmesinin, özellikle Kuzey Amerikalı Katolikler tarafından ağır şekilde eleştirildiğini bildirdi.

Habere göre, Mevlana’nın 800. doğum yılı nedeniyle Vatikan nezdindeki Türkiye Büyükelçiliği ile Papalık Kültür Kurulu himayesinde Cancelleria Sarayı’nda Konyalı semazenler tarafından icra edilen sema gösterisine ilişkin haberin, ABD Katolik Piskoposlar Kurulu’yla yakın ilişki içerisindeki haber ajanslarından Catholic News Service tarafından duyurulmasının ardından, etkinlikte rol alan Vatikan yetkililerine tepki gösterildi.

"Tepkilerin kökeninde ise Müslümanlara ait bir dini ritüel konumundaki sema gösterisinin, Papalık Kültür Kurulu Başkanı Sardina Poupard’ın da himayesiyle Vatikan’a ait bir mekanda icra edilmesine izin verilmiş olmasının bulunduğu" belirtildi.

ANSA, Catholic News Service okurlarının Vatikan’da sema gösterisine izin verilmesini "ihanet" diye nitelediklerine dikkati çekti.

Sema gösterisi, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından 2007’nin "Dünya Mevlana Yılı" ilan edilmesinin ardından Türkiye Turizm ve Kültür Bakanlığının yurt dışında düzenlediği etkinlikler kapsamında yapılmıştı

Milliyet



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,041 µs