En Sıcak Konular

Şimşek: Fransa tüm kararları geri alacak

21 Aralık 2011 09:18 tsi
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Fransa ileride bütün bu kararları geri alacak. Fransa gibi ülkelerin zamanı geçti." dedi, yıldızı parlayan 4 ülkenin ismini açıkladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fransa'nın tutumunu şiddetle kınadığını belirterek, ''Fransa ileride bütün bu kararları geri alacak. Fransa gibi ülkelerin zamanı geçti. Avrupa artık ihtiyar, zemin kaybediyorlar. Zemin kazanan Türkiye, Rusya, Hindistan, Çin'' dedi.

Genel Kurulda, 2010 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısının maddeleri üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Şimşek, ''10 numaralı yağ'' meselesinin bir sorun olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Türkiye'de akaryakıt üzerinde vergiler yüksek. 2005 yılına kadar her ay maktu olan akaryakıt vergileri bir önceki hükümet dönemindeki kanunla enflasyonla artırılıyordu. 2010'un başından bu yana hiç artırmadık. Neden? Bir yandan petrol fiyatları yükseliyordu. Biz de vergileri artırırsak çok ciddi fiyatlar yükselir. O nedenle vergi yükü azalıyor. Deniz, hava taşıma araçları için bir düzenleme yapıldı. Kara taşıma araçları için bir düzenleme imkanı yok ama ileride olursa memnuniyetle yaparız.''

Belediyelerde bulunan ihtiyaç fazlası işçilerin durumunda ciddi iyileştirmeler sağlandığını anlatan Şimşek, bu işçilerin maaşlarının sağlıklı bir şekilde ödendiğini ifade etti. Şimşek, valiliklere bu işçilerin öncelikli olarak bulundukları ilde görevlendirilmelerini istediklerini söyledi.

-''Bu, (Meclise karşı gelmektir) niye demediniz?''-


Maddeler üzerinde söz alan AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, bugüne kadar olan darbelerin altında kimlerin olduğunu herkesin bildiğini söyledi.

CHP'ye yönelik, ''Bu memlekette Başbakan astılar, bir kere kalkıp kınadınız mı? 27 Nisan muhtırasında seçilmiş Hükümete, cunta generalleri ültimatom verirken, 'bu, Meclise karşı gelmektir' niye demediniz?'' eleştirisinde bulunan Korkmaz, ''Merve Kavakçı halk tarafından seçilen birisi değil miydi, o zaman neredeydiniz?'' dedi.

Korkmaz, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın ''ABD vatandaşıydı'' sözlerine, ''Geç onları sen, içinizde 40 tane ABD vatandaşı vardır, boşver onları sen'' yanıtını verdi.

AK Parti'li Korkmaz, TBMM Başkanvekili Meral Akşener'e de ''Sayın Başkan, 28 Şubat'taki duruşunuzdan dolayı sizi tebrik ediyorum'' dedi.

Sataşma gerekçesiyle kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ''Ben Allah'tan, kul hakkından korkarım, yetimin hakkına el uzatmaktan korkarım. Ben böyle bir kültürden geliyorum. Öğretmenken öğrencilerin yazılı kağıtlarını okurken, isimlerini kapatırdım ki etkilenmeyeyim diye'' dedi.

-''Gün gelecek pişman olacaklar''-

Bakan Şimşek, Fransa'nın tutumunu şiddetle kınadığını söyledi. ''Vatandaşımız bu konuda çok hassastır, vatandaşımız ne yapacağını bilir ama biz Hükümet olarak bu işe ön ayak olamayız, çünkü uluslararası kurallar vardır'' diyen Şimşek, ''Fransa ileride bütün bu kararları geri alacak. Çünkü Türkiye ekonomisi güçlendikçe birlik ve beraberliğini korudukça, göreceksiniz. Fransa gibi ülkelerin zamanı geçti. Avrupa artık ihtiyar, zemin kaybediyorlar. Zemin kazanan Türkiye, Rusya, Hindistan, Çin. Gün gelecek bunlar pişman olacaklar'' diye konuştu.

-''İçinizde 40 ABD'li var'' sözü-

Başkanvekili Akşener, AK Parti'li Korkmaz'ı, ''Burada 'en az 40 tane ABD'li vatandaş vardır' dediniz. Meclis içinde yer alabilmek için sadece Türk vatandaşı olma şartı var. Bu sözünüzü düzeltin'' diyerek uyardı.

Bu sırada TBMM İdare Amiri, CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Korkmaz'ın CHP'ye hakaret ettiğini ifade etti, kendisine laf atan AK Parti'lilere de ''O hakaret ederse ben de ederim'' diye bağırdı.

Keskin'den sonra söz alan Korkmaz, O sözünü hakaret manasında söylemediğini kaydederek, sözünü geri aldığını belirtti. Keskin de kendisinin hakaret etmediğini belirterek, özür diledi.

-''Üstüne üstlük beni de dinlemiyorsunuz''-

Tartışmanın uzaması ve milletvekillerinin birbirlerine karşılıklı laf atmaya devam etmesi üzerine Başkanvekili Akşener, sesini yükselterek, ''Bugün nasıl bir şey milletvekili arkadaşlarımızda, kimse kimseyi dinlemiyor, üstüne üstlük beni de dinlemiyorsunuz'' dedi. Milletvekilleri Akşener'in bu sözlerini alkışlarla karşıladı.

CHP'li İnce'nin, bu sırada yerinden Akşener'e bir şeyler söylemek isteyen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ı uyarmasını, AK Parti'li milletvekilleri alkışladı.

Akşener, yerinden konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati'ye de ''Allah rızası için siz de germeyin'' dedi.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, daha sonra milletvekillerine, ''Arzu ederseniz, izin verirseniz, müsaitseniz tasarının 9. maddesini okutayım'' dedi.

Akşener, 2010 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısının maddelerinin oylamasının tamamlanmasının ardından, birleşimi saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı.

aa




Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,508 µs