En Sıcak Konular

Kozmik Ankara neden hareketlendi?

18 Aralık 2011 17:49 tsi
Kozmik Ankara neden hareketlendi? Derinler hareketli, haberiniz olsun…

Son dönemde derin mahfillerde uykuya dalmış yapılar adeta sûr üflenmiş gibi kımıldanmaya başladı. Kozmik oda operasyonundan sonra lağvedilip sadece asker çocuğu askerlerden kurulan yeni oluşumlar hızla tamamlanıyor. Bir yanda PKK’yı bombalamak için verilen adresler değiştiriliyor ve dağ taş bombalatıyor öbür yandan muhtemelen o adresi değiştirenlerin Ankara’daki destekçileri Genelkurmay’dan yalan yanlış açıklamalar yaptırıyor.

O halde soru şu: Kozmik Ankara neden hareketlendi?


1) Yeni anayasa yapımı süreci ile Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci sıkışmış bir zaman dilimine denk düşüyor. Ankara’da önümüzdeki iki yıl gerek anayasa yapımı gerekse de Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle derin Ankara uykusundan uyanıyor. Yeni 27 Nisanlar olmaz belki ama anayasa sürecine müdahale etmek ve Cumhurbaşkanlığı seçimini etkilemek için kozmik odalarda planların yapıldığını da belirteyim.

...

Bu çerçevede geçen eylül ayından başlayıp günümüze kadar gelen dikkatle planlanmış bir stratejiden söz ediliyor. İddialara göre Fenerbahçe Orduevi’nde, geçen YAŞ toplantısından sonra Genelkurmay Başkanı olan Necdet Özel’in kulağına gidecek şekilde bir psikolojik harekât kampanyası yapıldığı, Özel’in hükümet yalakası ilan edilerek Hilmi Özkök psikolojisine sokulmak istendiği belirtiliyor. Hatırlayınız Özel Genelkurmay Başkanı olunca “orduevine nasıl girecek” minvalinden haberler yapılmıştı.

Bu stratejiyle bir süre gidildikten sonra Necdet Özel’i tamamen karşı kampa itmemek için “aslında Özel Paşa’yı o makama Koşaner önerdi” diye konuşmaya başladılar. Bu stratejiye Özel’e “med-cezir” yaptılar, suları yükselttiler sonra geri çektiler, açıkta kalan balıkları toplayıp yeni bir dalga ile kayığı denize çekecekler diyenler var.

Bu stratejinin operasyonel ayağında ise Necdet Özel zamanında PKK ile mücadelenin başarısız olması için ordu içindeki Ergenekoncu damarın mücadeleyi maniple etme girişimleri olmuş olabilir. Bu bağlamda Özel göreve geldikten hemen sonra Ekim 2011’de uçaklara yanlış koordinatlar verilip yanlış yerler bombalatıldı. Böylece PKK’nın Çukurca saldırısından sonra, bölgeye gidip bizzat operasyonları yöneten Necdet Özel’e bir mesaj verildi; “bizi dışlayarak ve ezerek operasyon da yapamazsın, TSK’yı da yönetemezsin”. Zira o dönem bizzat operasyonu yöneten Özel’di ve operasyonu sen bile yönetsen bizi dışlayarak bir yere varamazsın mesajıydı bu.

Bu stratejiyi geliştirenler Özel’den istifa etmesini veya hükümet ile kavga etmesini istemiyorlardı. Özel ile pazarlık da yapmadılar ama varlıklarını hissettirip ekiplerine sahip çıkmalarını ve onlardan gelecek bilgi ve yönlendirmelere açık olmasını lisan-ı münasip ile anlatmış oldular. Bundan sonra yapılması gereken Özel’in hükümetle kurduğu iyi ilişkiden yararlanıp planlarını bu çerçevede uygulamaya koydurmak.


Amaç hükümet ile iyi geçinip küçük tavizler vererek büyük ve köklü değişimi engellemeye çalışmak.

Emre Uslu (İlgili kısım)



Bu haber 2,111 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,534 µs