En Sıcak Konular

Dinlemelerde şikeyi ele veren şifreler !

18 Aralık 2011 09:23 tsi
Dinlemelerde şikeyi ele veren şifreler ! Futbolda şike iddianamesinin ek delil klasörlerinde yer alan kayıtlar, geçtiğimiz sezonun 24. haftasındaki maçlarda şikenin nasıl yapıldığını ortaya koydu.

Dinlemeye takılan telefon görüşmesinde İlhan Ekşioğlu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a Trabzonspor, Bursaspor ve Kayserispor maçlarını kastederek "Vaziyet gayet iyi. 3 tarlayı da sürdük yani. Yağmur da yağar ekinler çıkar" şeklinde şifreli cümlelerle sesleniyor.

Türk futbolunda deprem etkisi yapan şike operasyonun ek klasörlerinde yer alan telefon kayıtları ve teknik takip, şike sürecini ayrıntılı biçimde ortaya koydu. Polis fezlekesinde ise Aziz Yıldırım liderliğindeki 'suç örgütünün', Fenerbahçe futbol takımının 2010-2011 sezonunda maçları kazanabilmesi ve şampiyon olabilmesi için 'teşvik' ve 'şike' faaliyetleri içerisinde bulunduğu belirtildi.

RAKİPLER PUAN KAYBETSİN

Spor Toto Süper Lig 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe'nin 51 puanla ve averaj üstünlüğü ile lig birincisi, Trabzonspor'un 51 puanla lig ikincisi, Bursaspor'un da 48 puanla lig üçüncüsü ve Kayserispor'un 43 puanla lig dördüncüsü olduğu 24. hafta maçlarında yapılan şike, telefon görüşmelerine takıldı. Bahse konu dört takımın da ligi şampiyonlukla bitirme ihtimali olduğu belirtilen polis fezlekesinde şu tespite yer verildi: "Fenerbahçe'nin lig birinciliğini koruyarak ligin zirvesinde yalnız kalabilmesi için rakip durumundaki Trabzonspor, Bursaspor ve Kayserispor'un ligin 24. haftasında yapacakları müsabakalarda puan kaybetmesinin gerektiği, bu nedenle Aziz YILDIRIM liderliğindeki suç örgütü ligin 24. haftasında bahse konu üç takımın yapacağı müsabakaların sonucunu etkilemeye yönelik girişimlerde bulundu."

3 TARLAYI DA SÜRDÜK YANİ

İddianamede '2 numaralı sanık' olarak yer alan ve örgüt lideri olmakla suçlanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile kulüp yöneticisi İlhan Yüksel Ekşioğlu arasında 02 Mart 2011 tarihinde gerçekleşen telefon görüşmesinde yapılan şike şifreli olarak anlatılıyor. Yıldırım'la Ekşioğlu'nun görüşmesi Trabzonspor, Bursaspor ve Kayserispor maçlarına dair şike girişimini şifreli cümlelerle gözler önüne seriyor:

İlhan Ekşioğlu: "Karşıdaydım, dönüyorum."

Aziz Yıldırım: "Sabah konuşalım da o herif gelecek, o gelmeden ben seninle bir konuşayım yani... Nedir vaziyet?"

Ekşioğlu: "Vaziyet gayet iyi... 3 tarlayı da sürdük yani... Yağmur da yağar her şey ekinler çıkar yani."

Yıldırım: "Trabzon çok şey oldu, çok panikteler, bugün o Süleyman ile konuştum, sesi şey gibi, ölü evi gibi tamam... Bir de hiç cevap vermiyoruz ya ondan da rahatsızlar tabi."

Ekşioğlu: "Şu an çok iyi başkanım şu an... Gayet iyi."

MAÇLARA MÜDAHALE EDİLDİ

Polis fezlekesinde yer alan değerlendirmede '3 tarla' şifresinin Fenerbahçenin şampiyonluğunu etkileyecek olan ligin ilk sıralarındaki 3 takımın, yani Kayserispor, Bursaspor ve Trabzonspor takımlarının yaptıkları maçları simgelediği belirtildi. '3 tarlayı da sürdük' ifadesinin ise 24. haftada 04 Mart 2011 günü oynanan Kayserispor-Manisaspor, 06 Mart 2011 günü oynanan Bursaspor-İBB Spor, 06 Mart 2011 günü oynanan Beşiktaş-Trabzonspor müsabakalarında şike yapıldığını ifade ettiği kaydedildi. Fezlekede, "Örgüt üyelerinin Gençlerbirliği-Fenerbahçe müsabakasında şike yapmakla birlikte, aynı anda yukarıda sayılan üç müsabakaya da illegal müdahalede bulundukları değerlendirilmektedir" tespiti yer aldı.

..ve şike bozuldu

24. haftada oynanan ve ligin kaderini belirleyen Beşiktaş-Trabzonspor maçında yaşanan şike olayı ise polis fezlekesinde şöyle anlatıldı: "İlhan Ekşioğlu, Aziz Yıldırım'ın talimatları doğrultusunda Ali Kıratlı aracılığı ile menajer Yusuf Turanlı'ya ulaşarak Trabzonspor futbolcusu Serkan Balcı ile takımının Beşiktaş ile yapacağı müsabakada Trabzonspor'un puan kaybedeceği şekilde oynaması için para karşılığı anlaştı.

30 numaralı forma ile Serkan BALCI'nın ilk 11'de sahaya çıktığı, Balcı'nın müsabakanın ilk yarısında 38. dakikada bir sarı kart ve 42. dakikada bir sarı kart daha görerek çift sarı karttan kırmızı kart sonucu 42. dakikada müsabakadan atıldığı, şahsın müsabaka içerisinde sergilediği oyunun Yusuf Turanlı ve Ali Kıratlı tarafından beğenildiği, müsabakanın ise Beşiktaş: 1 -Trabzonspor: 2 şeklinde sonuçlandığı anlaşılmıştır. Netice itibariyle; Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütünün 06 Mart 2011 tarihinde oynanan Beşiktaş-Trabzonspor müsabakasında şike yaptığı, ancak örgütün Trabzonspor ile ilgili hedeflediği sonuca ulaşamadığı anlaşılmaktadır."

06 Mart 2011'deki Beşiktaş - Trabzonspor maçını Trabzon, Burak'ın ikinci yarıda attığı golle 2-1 önde bitirmeyi başarmıştı.

'1 NUMARA ARAŞTIRIYOR'

06 Mart 2011 tarihinde oynanan Beşiktaş-Trabzonspor müsabakası ile ilgili olarak telefon dinlemesine takılan görüşmelerde ise Aziz Yıldırım'dan 1 numara olarak bahsedildiği tespit edildi. 04 Mart 2011 günü saat:19.37'de Aziz Yıldırım ile Alaattin Metin arasında geçen görüşmede Yıldırım'ın "Beşiktaş'ta Quaresma oynamıyor" dediği, Alaattin'in "Sinan Engin, 'Kadroyu bilemiyoruz' diyor 'ne zaman ne yapacağı belli olmuyor ki' diyor" dediği, devamında Beşiktaş takımında kimlerin hangi mevkide oynayacakları hakkında konuştukları tespit edildi. Bu görüşmeden bir gün sonra ise 5 Mart 2011 günü saat:15.02'de Ali Kıratlı, İlhan Yüksel Ekşioğlu'na gönderdiği '1 numara araştırıyormuş, Quaresma yarın oynuyo mu oynamıyo mu diye yarın' yazılı mesajda 1 numara olarak Aziz Yıldırım'ı kastettiği anlaşılmaktadır" denildi.

Yeni Şafak



Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,279 µs