En Sıcak Konular

'Tarih, oylamalarda yazılmaz'

17 Aralık 2011 13:58 tsi
'Tarih, oylamalarda yazılmaz' Erdoğan'den Sarkozy'e: Soykırım görmek isteyenler kendi kirli kanlı tarihlerine baksın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Sözde Ermeni Soykırımını inkar edenlerin cezalandırılmasını öngören, 22 Aralık'ta da Fransa Ulusal Meclisi Genel Kurulunda görüşülecek olan teklifin, Türkiye-Fransa ilişkilerinde tamiri zor hasarlar açacağını sayın Sarkozy'e çok açık ve net şekilde ifade ettim. Böyle bir girişim hiç kimseye yarar sağlamaz'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batılı kaynakların 8 Mayıs 1945'de öldürülen 100 fransız askerini öne çıkarırken sayısı 45 bin olduğu söylenen Cezayirli şehitlerden bugün hiç kimsenin bahsetmediğini ifade ederek, ''Aynı şekilde 1994'de Ruanda'da 800 bin insanın katledilmesinden Fransa'nın rolü hiç tartışılmıyor. Hiçbir tarihçi, hiçbir siyasetçi bizim tarihimzde soykırım göremez. Soykırım görmek isteyenler dönsünler ve kendi kirli kanlı tarihlerine baksınlar'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Umuyorum ki, Fransa Ulusal Meclisi, tarihi çarpıtma, tarihi yalanları inkar edenleri cezalandırma yanlışından bir an önce döner. Türkiye olarak, bu kasıtlı, art niyetli, popülist, haksız ve hukuksuz girişimlere karşı, her türlü diplomatik yöntemle karşı duracağımızı burada bir kez daha vurgulamak isterim'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'da gündeme getirilen 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören yasa tasarısı ile ilgili olarak, ''Kendi tarihleriyle yüzleşemeyenlerin asılsız iddialar üzerinden Türkiye tarihine saldırmaları çok ciddi bir samimiyetsizlik göstergesidir. Tarih parlamentolarda yapılan oylamalarda yazılmaz'' dedi. 

A.A.

Erdoğan, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdulcelil ile birlikle görüştü. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Başbakan Erdoğan, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, bir gazetecinin hastalığı dolayısıyla kaç kilo verdiğini sorması üzerine, "4 kilo" yanıtını verdi.

İşte Erdoğan'ın sağlığı ile ilgili açıklamaları:

Şu anda sağlıklı olduğum için karşınızdayım. Perşembe günü YAŞ toplantısına katıldım. Dün Bakanlar Kurulu toplantımızı yaptık. Başbakanlık'ta birikmiş dosyaları inceliyorum. Tabii nekahet dönemi sebebiyle bu süreci dikkatli götürmem lazım. Ama ondan sonra yurt dışı ziyaretleri başta olmak üzere çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız.    

Her hangi bir sıkıntı söz konusu değil. Her geçen gün daha iyiye doğru gidiyor. Süreci hassasiyetle sürdüren bizi yalnız bırakmayan doktorlara çok teşekkür ediyorum./_np/8694/15268694.jpg

Bu konuda doktorlar tarafından açıklamalar yapıldı. Ama dört kilo verdim diyebilirim.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kasım ayında bağırsaklarında meydana gelen bir rahatsızlık nedeniyle ameliyat olmuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Başbakan Erdoğan, 'Cumhurbaşkanlığı süresiyle ilgili ne düşünüyorsunuz' sorusuna;

"Dün zaten hükümet sözcümüz Bülen Arınç bey bu konudaki düşüncemizi açıkladı. Düşüncemiz Cumhurbaşkanlığı süresinin 7 yıl sürmesi istikametindedir. " cevabını verdi.   



Bu haber 811 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,371 µs