En Sıcak Konular

Karanlık dayanışmanın ipuçları

17 Aralık 2011 09:52 tsi
Karanlık dayanışmanın ipuçları Ergenekon davası zanlısı Bedrettin Dalan, Almanya'da olduğunu neden açıkladı?

Yasemin Çongar dün Taraf’ta yazdı detaylarıyla bu iki ülke ilişkilerinin çetrefilli halini. Yazıya neden olan gelişme Almanya’nın Ergenekon zanlısı, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan’ın Türkiye’yi iadesini hakkında müebbet hapis cezası istenilmesi nedeniyle reddetmesi.

Aslında herkes Dalan’ın Belarusya’da olduğunu sanıyordu, nedenini tam bilemediğimiz bir nedenle kendisi bir televizyon yayınına telefonla katılarak Almanya’da olduğunu açıkladı.

Çongar, Almanya’nın Anayasayı Korumak İçin Federal Teşkilat (Bundesamt für Vergassungsshutz) adlı kuruluşunun Türkiye ve Yunanistan kökenli insanlara yönelik cinayetlerdeki parmağına işaret ediyor haklı olarak.

Cinayetleri işleyen örgüt neredeyse bizzat bu kurum tarafından kurulmuş desek yeridir.

Cinayetler, Türkiye’de Ergenekon tipi örgütlenmelerin Hrant Dink, Rahip Santoro ve Malatya’daki misyonerlere yönelik saldırılarıyla benzerlikler içeriyor.

Almanya’da da, Türkiye’de cinayetlerin arkasında kamu kurum ve çalışanları var. Her iki ülkede de cinayetler ustaca kapatılmaya, sıradanlaştırılmaya çalışılmış ve yargı da buna destek olmuş.

Şimdi, Türkiye’deki bu cinayetlerle bağlantılı olduğu iddia edilen örgütün üst düzey bir yöneticisi soluğu Almanya’da almış ve Almanya’nın koruması altına girmiş. Alt alta dizdiğimiz bu gelişmeler, iki ülkenin karanlık kurumları arasında bir işbirliği, en azından dayanışmanın ipuçlarını veriyor açıkçası.

Almanya’nın Türkiye’deki varlığından hazzetmediği siyasetçilere karşı yargı dahil her türlü yöntemi kullandığı bilinen bir gerçek.

Yıllar önce dönemin Başbakanı Çiller’i uyuşturucu kaçakçısı yapmışlardı, Başbakan Erdoğan’ı da Deniz Feneri davasına dahil etmeye çabalamış, bu amaçla Türkiye’de medya uzantılarını bile devreye sokmuşlardı. Dalan’a kol kanat germeleri, Almanya’nın Türkiye politikasının çok derinlere gittiğinin açık bir göstergesi aslında.

Ergenekon, bir bakıma Batı ittifakını terk edip Rusya-Çin-İran-Hindistan dörtlüsüyle işbirliği öneren ulusalcıları tasfiye hareketi.

Türkiye’nin Batı ittifakı içindeki yerini sağlamlaştırırken, hukuk dışı yollara sapan anti-demokratik güçlerin kirli çamaşırları bir bir ortaya dökülüyor.

Batı ittifakının önemli bir üyesi olan Almanya’nın bu mücadelede Batı karşıtı ulusalcılarla işbirliğini, onlara desteğini çözmek bu yüzden kolay olmuyor.

Belki de Almanya, Türkiye’nin Avrupa Birliği yolunu en iyi ulusalcıların keseceğine inanıyordur.

Ergun Babahan / Star (İlgili kısım)



Bu haber 2,842 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,761 µs