En Sıcak Konular

Gül'ün görev süresinde ilk tarih

16 Aralık 2011 19:01 tsi
Gül'ün görev süresinde ilk tarih Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantıda ele alınan konularla ilgili Başbakan Yardımcısı Arınç açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya'daki görev süresi ile ilgili hükümetin yol haritasını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıkladı.

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçiminin esas ve usullerini içeren tasarının Ocak ayının ilk haftasında  TBMM Anayasa Komisyonu'nda ele alınacağını bildirdi.

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamadan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bülent Arınç, Fransa Meclisi'ndeki 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifi girişiminin ardından Türkiye'nin Paris Büyükelçisinin geri çekilmesi gibi bir durumun söz konusu olup olmayacağına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

''Bu konu Bakanlar Kurulu'nda görüşülmedi. Mektubun içeriğinden sizler de kamuoyu da haberdar. Dolayısıyla bu içeriğe ilave edeceğimiz bir şey yok.

Fransa'da bu konuyla ilgili olarak sadece Başbakanımızın değil, TBMM Başkanlığının da bir çalışması var. İlgili arkadaşlarımız Fransa'ya giderek bütün partileri temsilen, burada senato yetkilileri ve senatörlerle de görüşmeler yapacaklar. Ama hem hükümetler arası hem de parlamentolar arası ilişkilerimizi bu kanun tasarısını engellemek için kullanacağız. Çünkü insan haklarına temelden aykırı bir tasarıyı getiriyorlar. Bildiğimiz gibi buna benzer bir teklif veya tasarı da daha Belçika Parlamentosu'nda bir komisyona sunulmak istenmişti. Parlamenterlerimizin çabalarıyla ve aydınlatıcı bilgi vermeleriyle bunun komisyondan geri çekildiğini hepimiz biliyoruz. Sanırım iç politik sebeplerle Fransa'da böyle bir tasarıya birileri sahip çıkmak istiyorlar. Ama Türkiye bunu önleyecek ve bunun yanlışlığını izah edebilecek noktada. Umarız ki Başbakan Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'ye gönderdiği mektubun gereği yapılır ve Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerin daha fazla bozulmasına hiçbir zaman imkan verilmez.''

-Cumhurbaşkanının görev süresi-

Arınç, Cumhurbaşkanının görev süresi ile ilgili konunun toplantıda gündeme gelip gelmediğine ilişkin bir soruya, ''Bu konu Bakanlar Kurulunun gündeminde yok. Böyle bir konu da tartışılmadı. Tartışılmasına da gerek yok. Bildiğiniz gibi, Cumhurbaşkanlığı seçiminin esas ve usullerini ortaya koyan bir tasarı TBMM Anayasa Komisyonu'nun gündeminde bulunmaktadır. 1,5-2 aydan bu yana TBMM daha çok bütçe çalışmalarına odaklanmış durumda. 22 Aralık'ta son bütçe görüşmelerini takiben sanıyorum ocak ayının ilk haftalarında Anayasa Komisyonu bu tasarıyı gündemine alacak, daha sonra genel kurulda cumhurbaşkanlığına ilişkin esas ve usuller yasalaşmış olacaktır. Aradığımız, beklediğimiz soruların cevabını bu tasarının içinde bulacağınızı ümit ediyorum'' yanıtını verdi.

Hükümet Sözcüsü Arınç, atama bekleyen öğretmenler konusunda bir çalışma olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine, ''Bakanlar Kurulu'nda görüşülmedi. Milli Eğitim Bakanımıza bu soru her zaman soruluyor. Kendisi de yeterli cevaplar veriyor. Sanıyorum atamayı bekleyen öğretmen adaylarımız da bu cevapları biliyor'' dedi.

2B TASARISI


Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kamuoyunda ''2-B arazileri'' olarak tasarının, ''Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Arazileri Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi, Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun Tasarısı'' olarak Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını bildirdi.

aa


Bu haber 2,776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,683 µs