En Sıcak Konular

127 yaşındaki Trabzonlu ilk kez doktora gitti

16 Aralık 2011 15:52 tsi
Trabzon'un Sürmene ilçesinde yaşayan, torununun torunu gören ve genel sağlık durumu oldukça iyi olan 127 yaşındaki Hasan Alagöz, hayatında ilk kez zatürre şikayetiyle doktora gitti.

Trabzon'un Sürmene ilçesinde yaşayan, torununun torunu gören ve genel sağlık durumu oldukça iyi olan 127 yaşındaki Hasan Alagöz, hayatında ilk kez zatürre şikayetiyle doktora gitti. Halen Trabzon'daki bir hastanede tedavi gören Alagöz, sağlıklı yaşamını, bal, tereyağı, yumurta, et, hamsi ve fındık gibi doğal ürünlerde borçlu olduğunu söyledi.

Sürmene ilçesine bağlı Oylum köyü Hilal Mahallesi'nde yaşayan, resmi kayıtlara göre 103 yaşında olan ancak gerçek yaşının 127 olduğu belirtilen Hasan Alagöz, geçen hafta nefes darlığı sorunu yüzünden Trabzon Ahievren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu.

Son 2 yıldır nefes darlığı şikayeti yaşayan ancak 127 yıllık yaşamında ilk kez doktora başvuran Alagöz, hastanede tedavi altına alındı.

Hasan Alagöz, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, padişahlık dönemini gördüğünü ve Ulu Önder Atatürk'ün Samsun'a çıktığı tarihte evli ve 3 çocuğunun bulunduğunu ifade ederek, gerçek yaşının 127 olduğunu söyledi.

Hayatında ilk kez doktora gittiğini dile getiren Alagöz, "Nefes darlığı şikayetim vardı. Ancak şimdi Allah'a şükür nefesim düzeldi" dedi.

Geçmişte ailesinin geçimini taş ustalığı yaparak sağladığını ancak son 60 yıldır arıcılık yaptığını anlatan Alagöz, "Bal yiye yiye bezerim. Tereyağı yerim. Fındık kavurur cebime koyarım ve yürürken bir yere giderken yerim. Et, hamsi, yumurta yerim" şeklinde konuştu.

Yürüyebildiğini, gözlerinin gördüğünü, kulaklarının duyduğunu ve ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabildiğini belirten Alagöz, sağlıklı yaşamının sırrının doğal beslenmede olduğunu anlattı.

Hasan Alagöz'ün doktoru Kardiyoloji Uzmanı Zeydin Acar da "Hasan dede acil servisimize nefes darlığı şikayetiyle geldi. İlk tetkiklerinde kalp hastanesi olduğumuz için önce kalbine yöneldik. Kalbi yaşına göre çok iyi durumda. Ama onu asıl bu duruma sokan halk arasında zatürre denen akciğer enfeksiyonuydu. 7-8 gündür hastanemizde tedavisini yapıyoruz, antibiyotiğe başladık. Geldiğine göre bayağı bir rahatladı. Bir aksilik olmazsa 2-3 gün içinde taburcu edeceğiz" dedi.

Alagöz'ün genel sağlık durumunun çok iyi olduğunu vurgulayan Dr. Acar,

"Genel sağlık durumu bu yaş için çok çok iyi. Bu kadar yaşlı bir hastada alzheimer ve kulak sorunun olmaması, görebilmesinin tamamen normal olması bir mucize" şeklinde konuştu.

-İlk kez 127 yaşında bir hastam oldu-

Dr. Acar, daha önce 100 yaş civarında hastalarının olduğunu ancak ilk kez 127 yaşında bir hastasına müdahale ettiğini ifade ederek, "Karadeniz'de yaşlı popülasyon oldukça fazla, bunda doğal yaşamın önemi büyük. Burada özellikle köyde yaşayan insanlar çok uzun yaşıyor. Türkiye'de ortalama ömür 65 iken Karadeniz'de bunun böyle olmadığını bizzat müşahede ettik. Hasan dede de bu yaşın çok üzerinde. Karadeniz'de özellikle köylerdeki ortalama yaşam süresi 90 yıl " diye konuştu.

Teknolojinin ve sanayinin gelişmesiyle doğal beslenmenin azaldığına işaret eden Dr. Zeydin Acar, uzun yaşamda doğal beslenmenin öneminin büyük olduğunu anlattı.

Hasan Alagöz'ün 2 evliliğinden 5'i kız 9 çocuğunun bulunduğu, halen hayatta olan bir kızının 98 yaşında olduğu ve bir torununun da torununun dünyaya geldiği öğrenildi.

aa



Bu haber 927 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,258 µs