En Sıcak Konular

Arınç: 'Daha zamanı var'...

16 Aralık 2011 14:57 tsi
Arınç: 'Daha zamanı var'...
Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı'nın görev süresine ilişkin bir açıklamaya yaptı ama.. En iyisi bir de de siz okuyun...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin yakın zamanda netleşeceğini belirterek, "Ama şunu biliyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımızın görev süresinin bitmesine herhalde daha bir zaman var. Bunu hep beraber bekleyelim." dedi.

Sayılar üzerinden Sabih Kanadoğlu'na da gönderme yapan Arınç, "5 ve 7 üzerine eğer 4 sene önce böyle bir tartışmaya giriliyor olsaydı, en bu soruyu Sayın Sabih Kanadoğlu'na sormanızı dilerdim. Ola ki Kanadoğlu 6 veya 8 diyebilirdi. Siz gülüp geçemezdiniz. O 367 dediği zaman herkes gülüp geçmişti, ama sonra 367 karşımıza Anayasa Mahkemesi kararıyla geldi." diye konuştu.

Ankara'da Brown Bistrocafe'nin açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, basın mensuplarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresiyle ilgili sorusunu cevapladı. Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresinin kaç yıl olduğunu tekrar tekrar sorulduğunu belirten Arınç, "Geçmişte bu konuyla ilgili yaptığım konuşmalar var. Bunlara herkesin tekrar bakmasında yarar var. Bugün herkese mikrofon üzerinde '5 mi, 7 mi?' adeta anket yapılır hale geldi. İşin ciddiyetinin de kaçmaması lazım. Bu soruyu bana tekrar sormamanız gerekir diye düşünüyorum. Ama dilerseniz bu güzel saatte espri kabul ederseniz espri ile karşılık vereyim. 5 ve 7 üzerine eğer 4 sene önce böyle bir tartışmaya giriliyor olsaydı, en bu soruyu Sayın Sabih Kanadoğlu'na sormanızı dilerdim. Ola ki Kanadoğlu 6 veya 8 diyebilirdi. Siz gülüp geçemezdiniz. O 367 dediği zaman herkes gülüp geçmişti, ama sonra 367 karşımıza Anayasa Mahkemesi kararıyla geldi. 4 sene sonra bu soruyu sormuyorsunuz çünkü Türkiye'de çok şeyler değişti. 26 maddelik Anayasa Değişikliği Türkiye'yi demokrasi konusunda çok iyi bir noktaya getirdi. Bu soruyu siz Sabih Kanadoğlu'na sorma ihtiyacı da hissetmiyorsunuz. Onun vereceği cevaba da artık güvenmiyorsunuz. Bu soruyu olsa olsa bizim gibi siyasetçilere soruyorsunuz. Ben şimdi farklı bir şey söyleyemem gerekse herhalde 5 ve 7'den başka bir rakam vermem gerekecek. O da doğru değil. Sanıyorum kısa bir zaman içerisinde bu net olarak ortaya çıkacak. Ama şunu biliyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımızın görev süresinin bitmesine herhalde daha bir zaman var. Bunu hep beraber bekleyelim." dedi.

cha



Bu haber 2,648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,970 µs