En Sıcak Konular

'Müslümanlar haçlıların oyununa gelmemeli'

16 Aralık 2011 14:23 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: ''Müslümanlar haçlıların oyununa gelmemeli, kendi ilke ve inançlarını hayata geçirmeliler. Batılılar, Siyonistler, Suriye konusu üzerinden Türkiye ile İran'ı karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar''

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Batılılar, Siyonistler, Suriye konusu üzerinden Türkiye ile İran'ı karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar'' dedi.

Kamalak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, dünyanın bunalım içerisinde bulunduğunu, olayların büyük bir kısmının da İslam coğrafyasında yaşandığını ifade etti.

Batılı ülkelerin ''demokrasi, insan hakkı, özgürlük'' kavramlarını kullanarak birçok ülkede felaketlere yol açtığını, İslam ülkelerini parçaladığını savunan Kamalak, ''Batının el attığı her yere şüpheyle bakıyoruz. ABD, Irak'a müdahale ederken de aynı şeyleri söyledi, sonuçta 1 milyonu aşkın Müslüman katledildi, Müslüman kadınların iffeti, namusu kirletildi'' dedi.

Kamalak, 2002 yılında dönemin ABD Dışişleri Bakanı Condoleeza Rice'ın ''22 ülkenin haritası değişecek'' dediğini anımsatarak, bugün birçok İslam ülkesinin haritasının batılı devletler tarafından değiştirildiğini, bu ülkelerde birçok Müslümanın iç savaşlar neticesinde öldürüldüğünü söyledi.

''Arap Baharı, İslam kışına dönüşmesin diye dua ediyoruz'' diyen Kamalak, batılı devletlerin İslam ülkelerindeki halk hareketlerini destekleyerek, kendi askerlerini kullanmadan Müslümanları katletme projesini hayata geçirdiklerini ileri sürdü. ABD'nin Irak'a müdahalesi ile Fransa ve NATO güçlerinin Libya'ya müdahalesinin ''haçlı zihniyetinin'' ürünü olduğunu savunan Kamalak, ''Müslümanlar haçlıların oyununa gelmemeli, kendi ilke ve inançlarını hayata geçirmeliler. Batılılar, Siyonistler, Suriye konusu üzerinden Türkiye ile İran'ı karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Dün iki ülke arasında vizeler kalkıyordu, sayın başbakanımız ile Esad kolkola geziyordu, sayın başbakanımızın eşi ile Esad'ın eşi kardeş gibiydi. Bugün ne oldu da sınırlar kapatılıyor'' diye konuştu.

Kamalak, füze kalkanı projesinin NATO kılıfı giydirilmiş İsrail projesi olduğunu da savunarak, hükümetin füze kalkanı ve Suriye konusundaki siyasetini yanlış bulduklarını, ''AK Parti iktidarının batının yörüngesi içine girdiğini'' düşündüklerini söyledi.
Suriye'deki olayları yakından takip ettiklerini de belirten Kamalak, ''İslam aleminde kardeş kardeşi vuruyor, ölen de öldüren de Müslüman ama ellerindeki silah düşmanları batılıların silahı. Savaş, emperyalizmin gençlik aşısıdır. İnsanlar ölmeli ki onların kasaları dolsun'' dedi.

Avrupa ülkelerinin kendi içlerinde birlik olmak için çaba harcadıklarını ama İslam dünyasında ''mikro devletçikler'' kurma amacı taşıdıklarını ifade eden Kamalak, İran ve Türkiye'nin kendi ayakları üzerinde duran güçlü birer İslam ülkesi olduğunu ve bu yüzden batılı ülkelerin hedefinde bulunduklarını, iki ülkeyi karşı karşıya getirmek için bütün batılı ülkelerin çaba sarf ettiklerini savundu.

-Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresi-

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, bir soru üzerine de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin anayasaya göre 7 yıl olduğunu söyledi.

''Anayasaya göre Cumhurbaşkanı Gül 7 yılık süre için seçilmiştir, 7 yıllık süre hukuki bakımdan kazanılmış haktır'' diyen Kamalak, aynı durumun daha önce de Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac için de yaşandığını anımsattı. Chirac seçildikten sonra görev süresinin 5 yıla düşürüldüğünü hatırlatan Kamalak, Chirac'ın 7 yıllık süreyi tamamladığını anlattı.

Kamalak, ''Bizim anayasada cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceği belirtiliyor ama nasıl seçileceği kanuna bırakılıyor fakat bu konudaki kanun henüz çıkmadı. Bu soruya en doğru cevabı sayın başbakan verir, O ne derse o olur. Benim dediğim hukuki bir cevaptır, sayın başbakan nasıl öngörürse öyle de olur'' diye konuştu.

aa 

Bu haber 804 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,154 µs