En Sıcak Konular

Doğu Perinçek çıldırdı!

16 Aralık 2011 12:30 tsi
Doğu Perinçek çıldırdı! Gizli tanık 17'nin iddiaları, Ergenekon davası tutuklu sanığı Doğu Perinçek'i çıldırttı.

Birinci Ergenekon davasının 207. duruşmasında Gizli Tanık 17’nin Doğu Perinçek’e,"Önceleri Maocuydun. Daha sonra Abdullah Öcalan’a yanaştın. Öcalan size yüz vermedi, Kemalist oldun. Doğu Perinçek’in Kemalizmine kim inanır" demesi üzerine Perinçek, "Abdullah Öcalan, bana zamanında 4 milletvekilliği teklif etti ama kabul etmedim. Kimlerin kabul ettiğini bugün görüyoruz" diye karşılık verdi.

Birinci Ergenekon davasının 207. duruşmasında ifadesi tamamlanan Gizli Tanık 17, duruşma savcısının sorularını cevapladı. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel’in, "Dernekte AK Parti’yi kapatma davası ile ilgili bir çalışma var mıydı?" sorusuna, gizli tanık, "Vardı; derneğe gelen Bağdat Caddesi sakini kadınlara Genelkurmay’a, mektup yazarak, telefon açarak, sosyal yaşamlarından şikayet etmeleri, hayatlarından memnun olmadıklarını ve rahat yaşayamadıklarını söylemeleri isteniyordu" dedi. Davanın diğer savcısı Murat Alkuş ise Gizli Tanık 17’ye "Dernektekilerin sözüne uysaydım, daha uzun yıllar hapis yatardım" sözünü anımsatarak ne demek istediğini sordu. Gizli tanık "O zaman devlet yok gibiydi, provokasyon yapan dernekler o zaman, o kadar çoğalmıştı ki şaşırıyorduk. Ama dernekte kimsenin vurulması, kırılması söz konusu değildi. Bu dernekte değil bir bıçak, çakı dahi görmedim. Orada sadece kelimeler ile bölücülük yapılıyordu. Şu şöyle, bu böyle diye" şeklinde konuştu.

SİZİN YAŞANTINIZ PROVOKASYON

Savcıların ardından davanın tutuklu sanığı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, mahkeme aracılığı ile Gizli Tanık 17’ye sorularını yöneltti. Perinçek’in "Beni hiç Kuvayi Milliye 1919 Derneği’nde ya da Mehmet Fikri Karadağ, Kahraman Şahin ve diğer dernek üyesi kişiler ile yan yana gördün mü?" sorusu üzerine gizli tanık "Hayır" cevabını verdi. Perinçek’in, gizli tanığa ifadesinde, "Perinçek Sivas katliamıyla ilgilidir" dediğini hatırlatması üzerine, gizli tanık, "Benim internetten okuduklarıma göre, siz Sivas Başbağlar katliamı ile ilgilisiniz. Olayın yıl dönümünde oranın belediye başkanı çıktı ve ’bu olayları Doğu Perinçek tertip etti’ dedi. Ben internetten okuduklarımla biliyorum ki, Doğu Perinçek doğuda PKK’yı kullanarak bir çok suç işlemiştir" cevabını verdi. Perinçek, "Hangi provokasyonuma tanık oldunuz? Gördüğünüz, yaşadığınız, beş duyu organınızla şahit oldunuz mu?" diye sorunca, gizli tanık, "Sizin yaşantınız provokasyon " şeklinde yanıt verdi.

ÖCALAN BANA 4 MİLLETVEKİLLİĞİ TEKLİF ETTİ, KABUL ETMEDİM

Gizli tanık 17’nin, "Önceleri Maocuydun. Daha sonra Abdullah Öcalan’a yanaştın. Öcalan size yüz vermedi, Kemalist oldunuz. Doğu Perinçek’in Kemalizmine kim inanır" sözleri üzerine Perinçek, "Abdullah Öcalan, bana zamanında 4 milletvekilliği teklif etti ama kabul etmedim. Kimlerin kabul ettiğini bugün görüyoruz" dedi. Perinçek, daha sonra da "Orduyu nasıl darbeye zorladım?" diye sordu. Tanık 17 ise "Sizin kanalınız var. Oradan 3-4 saat darbe yayını yapıyorsunuz. Darbe olsun diye konuşuyorsunuz. Bugün İstiklal Mahkemeleri tekrar kurulsun demek dahi darbeciliktir" cevabını verdi.

bugün


Bu haber 3,324 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,946 µs