En Sıcak Konular

Meclis Başkanı Çiçek’e destek verdi

16 Aralık 2011 09:18 tsi
Cemil Çiçek'in Cumhurbaşkanı'nın görev süresi ile ilgili tartışmaları Meclis'in netleştirmesi gerektiği yönündeki açıklaması yankı buldu.

Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu Çiçek'e destek verirken AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın "Yasaya hüküm konulabilir ama konulmazsa bile 7 yıldır" dedi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, BUGÜN'e yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanının görev süresinin Meclis tarafından netleştirilmemesi halinde YSK'nın devreye gireceğini söylemişti.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu Tasarısı, Anayasa Komisyonu'nda Ocak ayında gündeme alınıyor. Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu, cumhurbaşkanını seçimini nasıl yapılacağına ilişkin düzenlemeleri içeriyor.

ORTADA BİR BOŞLUK VAR

Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nun, Ocak ayında komisyonda görüşeceklerini hatırlatarak, "Ortada bir boşluk var. Bu boşluğun ortadan kaldırılması gerekiyor. Parlamento bu düzenlemeyi yapmazsa YSK yapar" dedi. Kuzu, Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'na süre ile ilgili bir madde konulabileceğini açıklarken "Kanun Cumhurbaşkanı seçim sürecini düzenlemek üzere çıkartılıyor. Bu kanuna bir madde konulabilir. Bu madde konulursa tartışmalar ortadan kaldırılır. Bana göre 7 yıldır kanuna hüküm konulmasına gerek yok.Ancak 5 yıl diyenler de var. Bunu çözmek için kanuna hüküm konulmalı. Anayasa değişikliği yapılmasına gerek yoktur" şeklinde konuştu.

FRANSA'DA ÖRNEĞİ VAR

AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin 7 yıl olduğunu belirtirken Fransa'da bunun örneğinin yaşandığını ve Chirac'ın 7 yıl görev yaptığını hatırlattı. Aydın, "Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu Tasarısı gündeme gelecek. Buraya süre ile ilgili bir hüküm konulabilir. Hüküm konulmazsa YSK karar alır. Buna imkan vermemek gerekir. Buraya hüküm konulmazsa bile süre 7 yıldır" şeklinde konuştu.

bugün


 

Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,750 µs