En Sıcak Konular

Tayfur Havutçu için dönüş formülü

16 Aralık 2011 08:34 tsi
Beşiktaş yönetimi, genç teknik direktörün takıma dönüş formülünü buldu.

Buna göre Havutçu, ikinci yarıda Carvalhal'ın üstünde sportif direktör olarak tribünde oturacak. Portekizli hoca, saha içiyle ilgilenmeyi sürdürecek. Tayfur Havutçu'nun şike soruşturması nedeniyle 5 ay tutuklu bulunduğu cezaevinden çıkmasının ardından Siyah- Beyazlı camiada adeta bayram havası yaşanmıştı. Ancak akıllara da bir yandan "Havutçu yeniden tamımın başına dönecek mi" sorusu takılmıştı. İşte bu sorunun cevabına gazeteniz BUGÜN ulaştı: Havutçu dönüyor ama başka bir görev tanımıyla...

Daum-Kocaman örneği

Bilindiği üzere Havutçu tahliyesinin ardından önceki gün oynanan Stoke City maçını eşi ile birlikte Başkan Yıldırım Demirören'in Anadolu Hisarı'ndaki evinde izlemişti. İşte bu ziyarette Demirören'inHavutçu hakkındaki planını genç hocaya anlattığı ve kabul ettirdiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Demirören ve yönetiminin kafasındaki plan, takıma Fenerbahçe'nin Aykut Kocaman- Cristoph Daum ikilisiyle 2009-10 sezonunda uyguladığına benzer bir sistemi getirmek.

Ast üst ilişkisi korunacak

Buna göre Havutçu 4 Ocak'ta başlayacak ligin ikinci yarısına kadar dinlendikten sonra takıma Carvalhal'ın üstünde sportif direktör olarak dönecek ve geniş yetkilerle takımdan sorumlu olacak. Ancak genç hoca,maçlarda tribünde yer alacak. Saha içi yetkilerini Carvalhal'a devrederek sadece idari konularla ilgilenecek. Böylelikle ikili arasındaki ast üst ilişkisi de korunmuş olacak. NitekimCarvalhal, göreve Havutçu'nun altında A2 takımhocası olarak getirilmişti yeni sistemde de yine Havutçu'nun altında görev yapacak.

Yönetimin bu sistemi getirmekteki gerekçeleri neler?

(1) Beşiktaş yönetimi, takımın Carvalhal önderliğinde son dönemde yakaladığı çıkışın sekteye uğramasından çekiniyor. Tecrübeli hocanın son dönemde başta Portekizliler olmak futbolcularla yakaladığı iyi ileşitimin zarar görmesinden korkuluyor. Bu nedenle Carvalhal’ın yüklendiği misyonu sürdürmesi isteniyor.

(2) Siyah-Beyazlı idareciler şike soruşturması sürecinde zor günler geçiren Havutçu'yu riske etmek istemiyor. İşler sportif açıdan şu an iyi gitse de sezon sonunda yaşanacak olası bir başarısızlıkta Havutçu'nun ismi yıpratılmamış olacak.

(3) Havutçu'nun da yargılanacağı ve 14 Şubat’ta başlayacak şike davası sürecinden takım uzak tutulmuş olacak. Havutçu ile ilgili asıl karar mahkeme sonunda belli olacak.

bugün


Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,103 µs