En Sıcak Konular

'Son sözü meclis söyleyecek'

15 Aralık 2011 22:29 tsi
'Son sözü meclis söyleyecek' Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı'nın görev süresi için 5 yıl diyenlerin de 7 yıl diyenlerin de olduğunu belirterek, bunun kararını Meclis Başkanı'nın değil, kural koyucu kurum olan Meclis'in vereceğini söyledi.

 Çiçek, eğer buna TBMM karar vermezse, kararı Yüksek Seçim Kurulu'nun vereceğini dile getirdi.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED)'nin Ankara Rixos Otel'deki toplantısına girişte gazetecilerin sorularını cevaplayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, cumhurbaşkanlığı süresiyle ilgili sözlerine açıklık getirdi. Çiçek, cumhurbaşkanlığı süresiyle ilgili olarak daha önce yaptığı değerlendirmeyi, doğrudan değil de bir soru üzerine yaptığını hatırlattı.

Kendisinin dışında Cumhurbaşkanı'nın görev süresiyle ilgili bir tartışmanın başladığını hatırlatan Çiçek, şöyle devam etti"5 yıl diyen var, 7 yıl diyen var. Bunun kararını Meclis başkanı vermez. Eksik, yanlış ama bizim hukukumuzda hangi işin, hangi işlemin hangi makam tarafından karara bağlanacağı anayasada ve ona bağlı çıkartılmış yasalarda var. Dolayısıyla seçimle ilgili bir şey söz konusu olduğunda bunun kararını kural koyan kurum olan Meclis verir. Bunun uygulamasını ve uygulamaya dayalı kararları da Yüksek Seçim Kurulu verir."

"CUMHURBAŞKANI'NIN İLK DEFA HALK TARAFINDAN SEÇİLECEK OLMASINDAN DOLAYI BİR 'SEÇİM USULÜ YASASINA' İHTİYAÇ VAR"

Kendisinin ihtimali söylediğini aktaran Çiçek, şuan ister 5 yıl, ister 7 yıl olsun Cumhurbaşkanı'nın ilk defa halk tarafından seçileceği için usul ve esaslarıyla ilgili bir seçim usulü yasasına ihtiyaç olduğunu, bunun çıkması gerektiğini ifade etti.

"HÜKÜMETİN MECLİS'E GETİRDİĞİ YASA TASARISINA SÖYLENECEKLER SÖYLENİR VE SONUÇTA KARARA MECLİS VARIR"

Geçen dönem genel kurula inen bir yasa tasarısı olduğunu hatırlatan Çiçek, "Hükümet tekrar bunu Meclis gündemine getirdi. Dolayısıyla bu tartışmayı soru cevaba dönüştürmek yerine, mademki bu tasarı Meclis gündeminde. Kim ne söyleyecekse söyler bir karara Meclis varır, varmalıdır. Meclis burada bir karar vermezse o zamanda Yüksek Seçim Kurulu kararı verecektir. Yoksa başka bir organ karar verecek değil buna. Bu süreci takip etmemiz lazım. Bu kadar açık ve net, çokta tartışılacak bir yanı yok." diye konuştu.

"BAŞBAKAN'IN ÇALIŞMA AZMİ VE SAĞLIK DURUMU ÇOK DAHA İYİ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili olarak ise Çiçek, kendisini ziyaret ettiğini, ilk ziyaretinden daha iyi gördüğünü belirterek, çalışma azminin ve sağlığının daha iyi olduğunu aktardı. Çiçek, Başbakan'ın hükümetin başında geçerek yarınki Bakanlar Kurulu'na katılacağını bildirdi.

Bu haber 2,395 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,821 µs