En Sıcak Konular

Yunanistan Türk vatandaşlarına vize kolaylığı sağlayacak

15 Aralık 2011 18:43 tsi
Yunanistan'ın Edirne Konsolosu Katerina Varvarigu, Türk vatandaşlarının Yunanistan'a gidebilmeleri için vize konusunda her türlü kolaylığı sağlayacağını söyledi.



Paraskevi Tzeveleki'nin görev süresinin dolmasının ardından Edirne'ye atanan Konsolos Varvarigu, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Meclis Başkanı Celil Tanyolaç, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile meclis üyeleri Turgay Tarhan ve M.Ekrem Şanlı'yı kabul etti.

Ziyaret sırasında konuşan Konsolos Varvarigu, Türkiye ve Yunanistan'ın arasındaki işbirliğini artırmak için her türlü çalışmayı yapacağını belirtti.

İki ülke arasında yapılabilecek işbirliği konularını inceleyerek her iki bölge için sınır ötesi işbirliğini geliştirmek için çaba sarf edeceğini aktaran Varvarigu, şunları kaydetti:

"Halklar arasındaki güven ilişkisi çok önemli. Bu bölgede ticari ve kültürel işbirliğini olabildiğince geliştirmek için çalışacağım. Türk vatandaşlarının Yunanistan'a gidebilmesi için her türlü kolaylığı sağlayacağım. Her türlü katkıyı yapmaya hazırız. Benim ülkemin Türk işadamlarına ihtiyacı var. Vize ve seyahatleri kolaylaştırmak öncelikli görevlerimiz arasında. İyi ilişkileri pekiştirmek istiyoruz. Her zaman sizlere kapımız açık olacak."

KTSO Meclis Başkanı Celil Tanyolaç ise iki ülke iş adamlarının bir birleri ile daha fazla bir araya gelmeleri gerektiğine işaret etti.

Bölgedeki Türk ve Yunan iş adamları arasındaki ilişkilere ve işbirliğinin gelişmesine büyük katkıları olduğunu dile getiren Tanyolaç, "Bundan sonra da iş adamlarımızın rahatlıkla seyahat edebilmesi ve ticaret yapabilmesi için her türlü desteği vermeye hazırız. Türk ve Yunan iş adamlarını bir araya getirmek amacıyla düzenlenecek organizasyonları da destekleyeceğiz. İşbirlikleri artarak devam etmeli. Temelde dostluk ve kardeşlik varsa her şey olur, ticaret de olur. Bunun önündeki tek engel vize konusundaki sorunlar. Sayın Varvarigu'nun da bu konudaki sorun ve sıkıntıların en büyük takipçisi olacağı inancındayız." şeklinde konuştu.

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da vize sürelerinin uzaması gerektiğine dikkat çekerek, dostluklar arasında vize olmayacağını dile getirdi.

Avrupa ve dünyada yaşanan ekonomik krizlerin yaşandığı bir dönemde, Türk ve Yunanlı iş adamlarının daha fazla bir araya gelmesi gerektiğine de işaret eden Helvacıoğlu, "Dostluklar arasında vize olmaz, vizelerin kalkmasını veya vize sürelerinin uzamasını istiyoruz. Konsolosluk olarak buna aracılık etmelisiniz. Bizim önceliğimiz vize konusundaki problemlerin acilen çözülmesi ve vize sürelerinin uzaması. Komşu iş adamlarının birbirleriyle daha fazla bir araya gelmeleri için, güvence ve referans olarak, odamız ve üyelerimiz adına imza atmaya hazırız." açıklamasını yaptı.

(CİHAN)



Bu haber 947 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,691 µs