En Sıcak Konular

Gizli tanık darbecileri ele verdi

15 Aralık 2011 16:35 tsi
Gizli tanık ifadeleri Ergenekon sanıklarının korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

Ergenekon ana davasında dinlenen Gizli Tanık 17, Ergenekon sanıkları hakkında ilginç ifadelerde bulundu. Davanın tutuksuz sanıklarından Sami Hoştan'dan aldığı parayı Kuvayı Milliye derneğine getirdiğini ifade eden gizli tanık, Amerika'dan gelen Kağan isimli bir kişinin de derneğe para yardımı teklifinde bulunduğunu söyledi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon ana davasında gizli tanık 17'nin ifadesine devam edildi. Kuvayı Milliye Derneği Genel Başkanı Mehmet Fikri Karadağ'ın aşırı ırkçı bir kişiliğe sahip olduğunu söyleyen tanık, "Sevmediği, beğenmediği kişiler hakkında konuşurken Ermeni, Yahudi ya da Rum diye bahsederdi." şeklinde konuştu.

Parasının ödenmediği için Kuvayı Milliye Derneği’nin suyunun kesildiğini belirten gizli tanık, Hüseyin Görüm ile birlikte suyu açmaya gittiklerinde kontrol için gelen İSKİ görevlileriyle karşılaştıklarını ve kavga ettiklerini söyledi. Kahraman Şahin'in, "Atatürk'ün evinin suyunu, elektriğini nasıl kesersin?" diyerek kamera getirdiğini ve bu tartışmayı kameraya kayıt ettiğini belirten tanık, "Fikri Karadağ'ın isteği üzerine provokasyon amacıyla İSKİ görevlilerinin arasına karışıp, onlardan biriymiş gibi Atatürk aleyhine sözler söyledim." dedi.

Gizli Tanık 17, “Fikri Karadağ bir gün bana bir kutu verdi, Kemal Kerinçsiz'e yolladı. Sami Hoştan'a da gittim, Hoştan'dan Fikri Karadağ'a para getirdim. Bunlar karanlık işler. 'Yeraltına inelim, Sabancı Holding'e çökelim, Koç Holding'i alalım' diyordu. Bizi orada asker etti. İşi gücü orduyu darbeye zorlamak." şeklinde konuştu.
ABD'den Kağan bey isimli bir emlakcının geldiğini söyleyen gizli tanık, “Biz kendisi ile toplantı yaptık. Toplantıya Kahraman Şahin, ben ve bu olaylarla hiç alakası olmayan, arabasını kullandığımız bir arkadaş katıldı. AK Parti aleyhinde henüz kapatma davası açılmamışken bu adam AK Parti’nin kapatılacağını ve 4'e bölüneceğini söyledi. Ayrıca kendisinin de 3. dereceden Mason olduğunu belirterek 'ABD'ye gelin, sizi tanıtalım.' dedi. Paraya ihtiyacımız olup olmadığını sordu. İçimizden biri ihtiyacımız olmadığını söyledi. Toplantı sonrasında Fikri paşa parayı alıp almadığımızı sordu.” dedi.

‘CUMHURİYET MİTİNGİNE GELEN BİR ARACIN ÜZERİNDE ‘1. ORDU KAYIT ARACI’ YAZIYORDU

Kuvayı Milliye Derneği olarak Çanakkale'deki Cumhuriyet Mitingine gittiklerini belirten Gizli Tanık 17, "Tuncay Özkan konuşmasında bütün solcuların birleşmesini isteyince bir arkadaşımız 'Ağabey biz solcuları birleştirmeye mi geldik Cumhuriyet mitingine mi geldik' diye tepki gösterdi. Ayrıca mitingde bir aracın üzerine '1. Ordu Kayıt Aracı' yazıyordu. 'Bizi kayıt ediyorlar' dedim. Biz orada bir kavgaya girdik, kedi grubumuzla ayrılıp İstanbul'a geldik. Derneğe bir grup geldi. Veli Küçük olduğunu zannettiğim bir kişi yukarı geldi. Çanakkale mitingindeki davranışlarımız için gelmiş. 'Biz hepimiz fikri aynı olan insanlar değil miyiz? Neden böyle tartışmalar, kavgalar çıkıyor?' diye tepki gösterdi." ifadelerini kullandı.

Fikri Karadağ'ın Veli Küçük hakkında da küfürlü konuştuğu duyduğunu söyleyen Gizli Tanık 17, "Meclis’e kalpaklarla yürüyecektik. Zaten başarısız olmalarının nedeni aralarındaki bu rekabet." diye konuştu.
İzmir'deki Cumhuriyet mitingine Fikri Karadağ ve diğer dernek üyeleriyle gittiklerini anlatan gizli tanık, "Prokolde Kuvayı Milliye'ye yer vermemişlerdi. Hüseyin Görüm bana 'şu kürsüyü işgal et, ben de bir konuşma yapayım' dedi. Hüseyin elindeki bir bastonun içinde kılıç vardı. Girdik içeriye. Bu kargaşada Fikri Karadağ bir çırpıda kürsüye konuşma için çıktı ama pata küte tekrar indirdiler." ifadesini kullandı.

CHPliler Kuvayi Milliye Derneği'ne para gönderdi

Ergenekon ana davasında dinlenen Gizi Tanık 17, CHP Pendik ilçe teşkilatının Kuvayi Milliye Derneği'ne o zamanın parasıyla 2 milyar lira gönderdiğini söyledi. Gizli tanık, "Sokağı hareketlendirin diye o parayı gönderdiler. Sonra CHP o parayı geri istedi." dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon ana davasının bugünkü duruşmasında Gizli Tanık 17 dinleniyor. Daha önce tahliye edilen Ergenekon sanığı Ali Kutlu'nun Mersin'de bir mitingde provokasyon amaçlı bayrak yakma olayına karıştığını söyleyen Gizli Tanık 17, "Derneğe geldi ve alt kata günlerce kendini kapattı. Bir mitinge altyapı oluşturmak için çalıştığını söyledi. Çorum, Maraş, Sıvas, Gazi olaylarını herkes biliyor. Mersin, Adana, Hatay gibi milliyetçi hassasiyeti yüksek olan şehirlerde benzer provakasyon yapmak istiyorlardı. Mersin'de bayrak yakıldı, arkasından miting oldu." diye konuştu.

Seçim döneminde CHP Pendik ilçesinin derneğe o zamanın parasıyla 2 milyar lira gönderdiğini öne süren gizli tanık, "Sokağı hareketlendirin diye o parayı gönderdiler. Sonra CHP o parayı geri istedi." dedi.
Gizli tanık 17, "Eskiden devlet bizim gibi garibanlara el uzatır, bunlara dokunmazdı. Şimdi devletin kolu uzun. Bunlara da elleri uzanmaya başladı. O yüzden de zorlanmaya, panik olmaya başladılar. Bunların kendi arasında da rekabet var. Akşam yalan uydurur, sabah kendileri de bu yalana inanırlar." ifadesini kullandı. Doğu Perinçek hakkında da, "Hiç doğru söylemiş mi bakın? Akşam yalan söyleyip sabah inanırlar. Bütün yalan söyleyenler Ulusal Kanal'a dolmuşlar." şeklinde konuşan Gizli Tanık 17, "Ben gençliğimde İşçi Partisi üyesiydim. Eğer silmedilerse hala İstiklal Caddesi'ndeki teşkilata üyeyim." dedi.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, gizli tanığa, dava dosyasında bulunan ve aralarında Ergenekon ana davası ile ikinci Ergenekon davası sanıklarının da yer aldığı bazı fotoğraflar gösterdi. Gizli Tanık 17 bu fotoğraflardan ana dava sanığı Fikri Karadağ, Hüseyin Görüm, Veli Küçük ve Sami Hoştan ile ikinci Ergenekon davası sanığı Hurşit Tolon'u tanıdığını söyledi.

Bu arada bir konuyu anlatmak için söz isteyen Gizli Tanık 17, "Mehmet Fikri Karadağ, bana akla mantığa uymayan şeyler yaptırıyordu. Bir defasında benim aracılığımla CHP Genel Merkezine bir tebligat gönderdi. CHP'nin Cumhuriyeti koruyamadığı ve CHP'nin ihanet içinde olduğu yazılıydı. CHP merkezinin, Kuvayı Milliye'nin hakkı olduğu da yazıyordu. Üzerinde derneğin logosu bulunan kağıt üzerine yazılı olan bu tebligatı ben elden ulaştırdım." diye konuştu. Gizli Tanık 17, bir kez de İkinci Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından Sinan Aygün'e bir tebligat götürdüğünü ancak içeriğini bilmediğini söyledi.

CİHAN 

Bu haber 1,025 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,271 µs