En Sıcak Konular

CHP'li Karakaş'tan BDP'yi aratmayan sözler

15 Aralık 2011 14:45 tsi
Terör örgütü PKK'nın yayın organı Fıratnews'e konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi ve eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, BDP çizgisine çok yakın açıklamalarda bulundu.

PKK terör örgütüne "düzenli ordu" muamelesi yapan Karakaş, örgütün yapacağı bir ateşkes veya eylemsizlik kararını destekleyeceklerini bildirirken, Kürt sorunu konusunda hükümetin gerçek muhatabının Abdullah Öcalan olduğunu savundu.

"BARIŞIN MUHATABI ÖCALAN'DIR"

İmralı'dan avukatları aracılığıyla Kandil'e ulaştırdığı talimatlarla yüzden fazla güvenlik güçleri ve sivilin şehit edilmesine sebep olduğu ortaya çıkan Öcalan'la masaya oturulması gerektiğini belirten Karakaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Barışı yapacaksak, barış tarafları ve muhatapları ile oluyor. BDP 'Biz meşru alandaki kısmını yaparız, ama silahlar başka bir örgütün elinde olduğu için o örgütle görüşmeniz gerekiyor' diyor. Doğru bir tavır, çünkü İngiltere ve İrlanda'ya bakıyoruz; elinde silah olanlar barış yapmak için bir şekilde bir diyaloğu kuruyorlar. Barış yapacaksanız; bunun muhatabı da Öcalan'dır ve onunla görüşmeler yeniden başlamalı."

KCK OPERASYONLARINI ELEŞTİRDİ

Kürt vatandaşları canından bezdiren, şehir merkezlerini savaş alanına çeviren, devrim vergisi adı altında haraç alan, esnafa zorla kepenk kapattıran, karşı gelenleri dağa kaldırarak sorgulayıp infaz eden ve paralel bir devlet yapılanması kurmaya çalışan KCK'ya yönelik operasyonları da eleştiren CHP'li Karakaş, BDP'nin siyaset akademisinde ayaklanma dersi veren ve örgütün beyin takımında yer aldığı öne sürülen Büşra Ersanlı ile Ermeni tezlerini savunan Ragıp Zarakolu'ya sahip çıktı.

"KAMU VİCDANINI YARALIYOR"

PKK'yı da bünyesinde barındıran KCK'yı zararsız bir sivil hareket olarak göstermeye çalışan Ercan Karakaş, şunları söyledi:

"AKP yönetimi 'ileri demokrasi' diyor. Fakat ben normal demokrasinden bile yana olduğunu görmüyorum. Gerçekten onlarda otoriter bir demokrasi anlayışı var. Basın, ifade özgürlüğü çok büyük oranlarda zedelendi. KCK davasını da böyle değerlendirmek lazım. Zarakolu olsun, Prof. Dr. Büşra Ersanlı olsun, bu insanların içeriye alınması kamu vicdanını yaralıyor. Bu insanlar fikir insanları, yazdıkları ortada."

CHP'DE DERSİM KRİZİNİ ÇIKARAN AYGÜN'E DESTEK VERDİ

"Dersim katliamının sorumlusu CHP ve devlettir. Atatürk'ün de bundan haberi vardı" sözleriyle ulusalcıların tepkisini çeken CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'e destek veren Karakaş, Dersim'le ilgili Türkiye'nin tarihiyle yüzleşmesi gerektiğini dile getirerek, "Hüseyin Akgün'ün Dersim konusunda 4 kitabı var, bunlardan ikisini okudum. Sorununun çözümü için yıllardır çalışıyor, AİHM'e gitmiş davaları da var. Böyle bir insanın meclise geldikten sonra 20 yıldır takip ettiği sorunu konusunda hassas olması çok doğaldır. Söylendiğinin aksine bu konuda çalışma yapıyor diye partiden her hangi bir ceza gelmemiştir. Gerek Dersim konusunda gerekse geçmişte yaşanmış diğer konularda tarihi ile yüzleşmemiz gerekir" dedi.

"ÖZEL ÖZÜR TÖRENİ DÜZENLEYELİM"

Dersim için İsveç'teki gibi özel özür töreni düzenlenmesini isteyen Karakaş, "Almanya'da öldürülen göçmenler için meclis özel gündemle toplandı, soruşturma komisyonları kuruldu. Yine İsveç'te yetimhanelerdeki mağdur çocuklar için özel özür töreni düzenlendi. Aynı şey niye Dersim için yapılmasın? Bizim önerimiz şu; Arşivler açılsın ve araştırma komisyonu kurulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

"BDP İLE ORTAK ÇALIŞABİLİRİZ"

Övgüler dizdiği BDP ile ortak çalışabileceklerini kaydeden CHP PM Üyesi Karakaş, Kürt sorununa ilişkin hazırladıkları 7 kapsamlı raporu yeniden elden geçirdiklerini belirterek, bazı çalışmalar içerisinde olduklarını ifade etti.

Haber 3

Bu haber 893 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,861 µs