En Sıcak Konular

Fransa'nın tasarısını Sarkisyan onaylamış

15 Aralık 2011 14:21 tsi
Fransa'nın tasarısını Sarkisyan onaylamış Fransa'da Ermeni soykırımı iddialarını reddedenlerin cezalandırılmasını öngören tasarının Ermenistan lideri Sarkisyan'ın "onayına" sunulduğu öne sürüldü.

Fransa'da Ermeni soykırımı iddialarını reddedenlerin cezalandırılmasını öngören yasa tasarının Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın "onayına" sunulduğu öne sürüldü.

Fransa parlamentosunda 22 Aralık'ta görüşülecek tasarıyı hazırlayan iktidar partisi Halk Hareket Birliği (UMP) Marsilya Milletvekili Valerie Boyer'in tasarıyı Sarkisyan'a sunduğu ve Ermeni liderin istediği düzeltmeleri yerine getiridiği belirtildi.

Fransa'da yayın yapan Nouvelles d'Arménie dergisinin haberine göre geçtiğimiz günlerde Marsilya şehrini ziyaret eden Sarkisyan, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin de partisi olan UMP'nin üyesi milletvekili Valerie Boyer ile buluştu. Boyer, Sarkisyan'ın yasa tasarısında düzeltilmesini istediği hususları dikkate alarak tasarıya son şeklini verdi ve Parlamento komisyonuna sundu.

Tasarı, Ermeni soykırımı iddiasını inkar edenlere 1 yıl hapis ve 45 bin euro para cezası verilmesini öngörüyor. Sarkozy'nin partisi UMP'nin, Mayıs ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce tasarıyı gündeme getirmesi, anketlerde Sosyalist rakibi François Hollande'ın gerisinde yer aldığı görülen Sarkozy'nin Ermeni diasporanın oylarını kazanmaya çalıştığı iddialarını güçlendirdi. Geçtiğimiz Mayıs ayında Senato'nun gündemine gelen yasanın geçmesini ise Nicolas Sarkozy engellemişti.

Bu haber 2,536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,802 µs