En Sıcak Konular

Terör örgütünün bombaları dehşete düşürdü

15 Aralık 2011 13:33 tsi
Mersin'in Aydıncık ilçesinde 12 Kasım'da yakalanan 7 teröristle ele geçirilen bombalar ve silahlar dehşete düşürdü.

Hatay'daki 6 asker ile 4 polisin şehit edilmesi dahil bir çok olayda kullanıldığı belirlenen silahlar ve operasyonda ele geçirilen malzemeler basın mensuplarına gösterildi.

Terör örgütünün bombaları dehşete düşürdü Daha fazla video galeri için TIKLAYIN Aydıncık İlçesi'nde 12 Kasım'da düzenlenin operasyonla PKK'nın Amanos bölge sorumlusu olduğu ileri sürülen 'Fırat Siverek' kod adlı Kenan Yıldızbakan ile yakalanan 7 teröristin bulundukları araçlarda ve daha sonra gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda ele geçirilen malzemeler Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde basın mensuplarına gösterildi.

Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz Amanoslar kırsalında faaliyet yürüten silahlı terör örgütü mensuplarının Antalya'dan Mersin'e geldikleri haberinin alınmasının ardından Aydıncık'ta Özel Harekat ekiplerinin de katıldığı helikopter destekli operasyon yapıldığını belirtti. Operasyon sonucu 4'ü kırsal alanda faaliyet yürüten 8 kişinin malzemeleri ile birlikte yakalandıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıklarını ifade eden Öksüz,"Yakalanan şahısların kullandıkları 2 araç ile daha sonra gösterdikleri Mersin, Antalya ve Hatay'da yapılan aramalarda; 11 kilo 830 gram plastik patlayıcı, 32 adet elektronik bomba düzeneği, 39 adet elektrikli fünye, 35 kilo amonyum nitrat, 18 adet el bombası, 5 adet uzun namlulu silah, 26 adet uzun namlulu silaha ait şarjör,1 bin 528 adet uzun namlulu silaha ait fişek,3 adet tabanca,4 adet tabancaya ait şarjör,130 adet tabancaya ait fişek,4 adet el/sırt telsizi,4 adet dürbün,1 adet sahte kimlik,bol miktarda tıbbi, dijital malzemeler ile 320 kilo yaşamsal malzeme ele geçirildi" diye konuştu.

Operasyonların daha sonra terör örgütü mensuplarına malzeme temin eden şahıslara yönelik gerçekleştirildiği bilgisini veren Öksüz, "İlimiz merkezli Antalya ve Hatay ile eş zamanlı yapılan operasyonda yakalanan 21 kişiden 20'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı" ifadesini kullandı.

Bu operasyonlarda toplam 28 kişinin tutuklandığı anlatan Öksüz, operasyonların devam ettiğini söyledi. Operasyonda kendilerine destek veren Mersin, Antalya, Hatay ve Osmaniye'deki ile ilgili birimlere teşekkür eden Öksüz, şöyle devam etti: "Terörle mücadele bildiğiniz gibi topyekun yapılacak bir işlemdir. Sadece güvenlik kuvvetleri ile olmayacağının örneğini Mersin'de gördük. Hep beraber hareket edince başarı ortaya çıkıyor. Görüntü her şeyi ortaya koyuyor."

cihan

Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,892 µs