En Sıcak Konular

Almanya'nın Dalan kararı

15 Aralık 2011 13:02 tsi
Almanya'nın Dalan kararı Katıldığı bir canlı yayında Almanya'da olduğu belirlenen Ergenekon davasının firari sanığı Bedrettin Dalan ile ilgili Adalet Bakanlığı bir açıklama yaptı.

 Bakanlık, Dalan'ın iade talebinin Almanya tarafından reddedildiğini bildirdi.

Adalet Bakanlığı, Alman interpolünden alınan yazıya göre “Dalan'ın suçuna öngörülen cezanın ağırlaştırılmış müebbet hapis olması nedeniyle Federal adli Ofis tarafından iade talebinin reddedildiği”nin bildirildiğini açıkladı.

Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı medya organlarında Bedrettin Dalan hakkında çıkan haberler nedeniyle açıklama yapılmasına gerek görüldüğü belirtildi.

Yurt dışında olduğu için hakkında “yoklukta tutuklama müzekkeresi” çıkarılmış olan Bedrettin Dalan'ın, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı hatırlatılan açıklamada, sanık hakkında ilgili mahkeme tarafından 25 Ocak 2011'de, yokluğunda tutuklama müzekkeresi çıkarıldığı, aynı mahkemenin 9 Şubat 2011 tarihli müzekkeresi ile sanık hakkında kırmızı bülten düzenlenmesi talep edildiğine dair evrakın, 18 Şubat 2011'de Bakanlığa ulaştığı bildirildi.

Açıklamada, 23 Şubat 2011'de, sanık hakkında kırmızı bülten çıkarılması talebiyle İçişleri Bakanlığına konunun iletildiği, İçişleri Bakanlığınca, 1 Haziran 2011'de difüzyon mesajı çıkarılarak sanığın uluslararası düzeyde arattırılmasına başlandığı ifade edilerek, şöyle denildi:

“Bu arada sanığın Almanya'da olduğunun ihbar edilmesi üzerine, İçişleri Bakanlığına gönderilen 15 Haziran 2011 tarihli yazı ile Bedrettin Dalan'ın iadesi amacıyla geçici tutuklanmasının Alman makamlarından talep edilmesi istenilmiştir. İçişleri Bakanlığından alınan 21 Temmuz 2011 tarihli cevabi yazıda; Alman interpolünden alınan yazıya atıfla 'Dalan'ın suçuna öngörülen cezanın ağırlaştırılmış müebbet hapis olması nedeniyle Federal adli Ofis tarafından iade talebinin reddedildiği' bildirilmiştir. Süreç titizlikle takip edilmektedir.”

A.A.



Bu haber 2,421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,826 µs