En Sıcak Konular

Putin: Turuncu Devrim'leri Rusya'ya taşımak istiyorlar

15 Aralık 2011 11:55 tsi
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, geleneksel hale gelen canlı yayın toplantısında vatandaşlardan gelen sorulara cevap veriyor.

4 Aralık'ta yapılan seçimler sonrasında ortaya çıkan gösterilerle ilgili değerlendirmede bulunan Putin, bunun sıra dışı bir durum olmadığını, "Putin rejiminde" bu gösterilerin olmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

"İnsanların düşüncelerini ifade etmeleri, ülkenin ekonomik, sosyal ve siyasi yaşamı ile ilgili konuşmaları, yasalar çerçevesinde kaldığı sürece çok normal" tespitinde bulunan Putin, televizyonda izlediğini genelde genç insanları gördüğünü ve Putin'in rejiminde bunların olabilmesinden memnun olduğunu söyledi. "Kırmızı bir kısım şeyler gördüm. AIDS'e karşı gösteri yaptıklarını sandım" ironisi yapan Putin, "Bazı öğrencilere para vermişler. Bu güzel. En azından gençler para kazanmış oldu" dedi.

Putin, Ukrayna'da yaşanan Turuncu Devrim tarzı olayları Rusya'ya taşımak isteyenlerin varlığına işaret ederek, bunun planlanan bir stratejinin uygulaması olduğunu savundu. Rusya Başbakanı "Rusya'dan bazı muhalif gruplar Ukrayna'da eski Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko için çalışmışlardı. Şimdi de edindikleri tecrübeyi Rusya'ya taşımak istiyorlar" eleştirisi getirdi.

SEÇİM SONUÇLARI MEVCUT DURUMU YANSITIYOR

Parlamento sonuçlarının ülkedeki normal durumun dengeli bir yansıması olduğunu ifade eden Putin, "Muhalefet her zaman seçimlerin adil olmadığını söyler. Birleşik Rusya bazı pozisyonlarını kaybetti. Bu da anormal değil. Kriz sürecinde zor bir dönemden geçtik. Diğer ülkelerde neler olduğuna bir bakın. Yaşam standardı düştü. Bir çok kimse işini kaybetti. Muhalefette memnun olmayanların oyunu aldı" tespitinde bulundu.

SEÇİM MERKEZLERİNİ KAMERALARLA DONATALIM

Parlamento seçimlerinden çok hedefin Devlet Başkanlığı seçimleri olduğunu kaydeden Rusya Başbakanı, "Devlet Başkanlığı seçimlerinde tüm seçim merkezlerine kamera koyalım. İnternetten sürekli yayın yapılsın. 24 saat izleyelim" önerisinde bulundu.

Rusya'da 4 Aralık seçimlerinde hile yapıldığı gerekçesi ile sokağa çıkan muhalif gruplar parlamento seçimlerinin iptalini ve Putin rejiminin sona ermesini istemişti. Taleplerine cevap alamayan kalabalıklar yaklaşık 50 bin kişi ile 24 Aralık da yeni gösterilere hazırlanıyor. Putin'e göre göstericiler ABD'den gelen işaret üzerine protesto eylemlerine başladı.

Rusya Başbakanı Putin 2001'den bu yana geleneksel hale getirdiği yıllık soru cevap oturumlarının 10'uncusunu gerçekleştiriyor. Geçen yıl 4,5 saat süren oturumda 90 soruya cevap veren Putin, rekor kırmıştı.

Putin'e sorular internet, faks, mail, telefon ve canlı yayın aracılığı ile iletilebiliyor. Putin'in cevaplaması için iki haftalık süre içinde 10 binin üzerinde soru yöneltildi. Putin'in basın danışmanı Dmitri Peskov, gereçek insanların gerçek sorularına cevap verildiğini belirtti.

cihan

Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,577 µs