En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'na göre Gül'ün görev süresi

14 Aralık 2011 22:01 tsi
CHP lideri Kılıçdaroğlu 'Milletvekilleri 4 yılda seçime gitti, benzer durum Cumhurbaşkanı için de geçerli. 5 yıl sonra onun da yeniden seçilmesi gerekiyor'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin 4 yılda seçime gittiğini, benzer durumun Cumhurbaşkanı için de geçerli olduğunu belirterek, ''5 yıl sonra onun da yeniden seçilmesi gerekiyor. Halktan korkmamalı, halkın iradesinden korkmamalı'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Marmara Grubu Vakfının The Marmara Oteli'nde düzenlediği ''Taksim Toplantıları''nın konuğu oldu.

Otele gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, cezaevindeki milletvekillerinin salıverilmesi önerisine karşılık Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in açıklamalarının hatırlatılması üzerine, ''Bizim önerimizi beğenmiyorsa kendileri yeni bir öneri getirir, ben de saygı duyarım'' dedi.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, ''Cumhurbaşkanının görev süresine ilişkin görüş farklılıkları var'' şeklindeki ifadesi üzerine de şunları kaydetti:

''Milletvekillerinin parlamentoda süreleri 5 yıldan 4 yıla indi ve seçime gidildi. 4 yıla indiği zaman AKP yetkililerinin TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmalar var. Onlara baktığınızda 4 yıla inince Cumhurbaşkanlığı süresi de zaten kabul edilmişti. İkisi aynı zamanda anayasa değişikliğiyle yapıldı. Milletvekilleri 4 yılda seçime gitti, benzer durum Cumhurbaşkanı için de geçerli. 5 yıl sonra onun da yeniden seçilmesi gerekiyor. Halktan korkmamalı, halkın iradesinden korkmamalı. Halka güveniyor, halkın iradesine saygı duyuyorsanız, 5 yılda bir Cumhurbaşkanı seçiminde halkoyuna gideceğiz. Adaylar çıkar, halkımız seçer Cumhurbaşkanını.''

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan'ın ses kaydı çıktığına yönelik soru üzerine de Kılıçdaroğlu, ''Dinlemem lazım'' yanıtını verdi.

İş adamı İnan Kıraç, eski İstanbul Barosu başkanlarından Kazım Kolcuoğlu ve Turgut Kazan ile eski Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un da aralarında bulunduğu davetlilerin katıldığı toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.

aa



Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,583 µs