En Sıcak Konular

Bakan Yılmaz: Komutanın beni karşılama zorunluluğu yok

12 Aralık 2011 22:46 tsi
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Batman'a yaptığı ziyaret sırasında Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanı Korg. Mehmet Veysi Ağar'ın protokolleri ihmal ederek kendisini karşılamadığı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

 Çıkan haberin gerçeği yansıtmadığını düşündüğünü belirten İsmet Yılmaz, "Sanki, Batman'da gidilen üssün komutanının rahatsız olduğu gerekçesiyle Bakanı karşılamadığı veya geziye katıldığını belirtilmektedir. Doğru değildir. Adı geçen komutanımız, Diyarbakır'da görevlidir. Ben şahsen Batman'a gelmesini istemem." dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, akşam katıldığı bir resepsiyonun ardından basın mensuplarının sorularına maruz kaldı. Bakan Yılmaz'a bugün bir gazetede yer alan, Batman'a yaptığı ziyaret sırasında Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanı Korg. Mehmet Veysi Ağar'ın, kendisini karşılamaması iddiaları ile ilgili sorular yöneltildi. Bakan Yılmaz, konuyla ilgili açıklama yapacak zamanının olmadığını belirterek, ceketinin cebinde taşıdığı bir yazılı açıklamayı basın mensuplarına dağıttı.

Dağıtılan açıklamada, Yılmaz iddiaların doğru olmadığını savundu. Söz konusu Korgeral' in Diyarbakır'da görev yaptığını belirterek, Batman'a gelmesini kendisinin istemeyeceğinin altını çizdi. Yılmaz, herkesin bulunduğu yerde görev yapmasının en iyi yapması gereken esas olduğunu vurguladı: "Kaldı ki, mevcut protokol gereği kendisinin Diyarbakır'dan gelerek benim Batman'daki gezime katılması gibi bir yükümlüğü bulunmamaktadır. Daha önceki uygulamalarda bu yöndedir."

Bakan Yılmaz açıklamasında, neden Batman'a gittiğini de anlattı. Ülkemizin ihtiyacı olan hava uçaklarının temini Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapıldığını hatırlatarak; bu konuda sağlıklı kararlar vermek için Batman'da insansız hava uçakları üssünü, çalışma sistemlerini yerinde görmek ve bilgi almak amacıyla Genelkurmay başkanlığınca koordineli olarak yapılan bir program kapsamında Batman'a gittiğini belirtti. Batman Havalimanı'nda vali ve garnizon komutanı tarafından karşılandıktan sonra, garnizon komutanının da katılımıyla yapılan program çerçevesinde, üsse gittiğini anlatan Bakan Yılmaz, insansız hava araçlarının yerinde çalıştığını gördüğünü ve sistemi çalıştıran personelden bizzat bilgi aldığını aktardı. Yapılmış olan programa özel bir talebi olmadığı müddetçe kimlerin katılacağını Müsteşarlıkça belirleneceğini ifade etti.

(CİHAN)

Bu haber 741 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,761 µs