En Sıcak Konular

Kerkük'ten, Van'a 50 konteyner ev gönderildi

12 Aralık 2011 19:38 tsi
Irak'ın Kerkük kentinde Kerkük Valiliği tarafından başlatılan yardım çerçevesinde Van'daki depremzedeler için 50 adet konteyner ev gönderildi.

Toplanılan nakdi yardımlar ile ilk aşamada 50 adet konteyner ev yaptırıldı. Bugün düzenlenen törenle bu 50 ev 25 TIR'a yüklenerek Van'a doğru yola çıktı.

Kerkük Valisi Necmeddin Ömer Kerim, Cihan Haber Ajansı'na Türkiye'nin dar günlerinde yanlarında olduklarına dikkat çekerek, bugünde sıranın kendilerinde olduğunu söyledi. Bu yardımı yola çıkardıklarından dolayı çok sevinçli olduğunu kaydeden Vali Kerim, "Bugün 50 adet konteyner ve içinde yatak battaniye ve diğer eşyaları ile birlikte Vanlı kardeşlerimize gönderiyoruz. Vanlı kardeşlerimiz zor durumda olduğunu biliyoruz. Orada havalar çok soğuk. Bu yardım onlara kısmen de olsa yarar sağlayacağını ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Valilik enformasyon sorumlusu Dilir Samad ise "Türkiye komşu ülke olarak her zaman yanımızda oldu. Biz de bugün onlara küçük de olsa bir yardımda bulunduk. Onlara insani bir yardım gönderiyoruz. Allah yardımcıları olsun. Biz buradan onları televizyonlardan izlerken donuyoruz. Büyük bir musibettir, onlara elimizden gelen yardımı yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Bijar Adnan adlı bir Kerküklü vatandaş ise Vanlı kardeşlerinin çektiği acılarını buradan kendilerinin de hissettiklerini ifade ederek, "Çok can kaybı oldu. Özellikle de bugünlerde hava çok soğuk çocuklar hastalanıyor. İnşallah gönderdiğimiz yardımlar azda olsa onlara derman olur. Bir de başkalarına örnek olur da onlar da buraya yardım gönderiler." şeklinde belirtti.

Daha sonra 25 TIR'a yüklenilen 50 adet evi Kerkük Valisi Necmeddin Ömer Kerim Van'a doğru uğurladı. Kamyonların 2 gün içinde Van'da olması bekleniyor.

(CİHAN)

Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,404 µs